Hoppa till innehåll

Svart tisdag – FRA.

Idag kopplades kablarna in till Försvarets Radioanstalt – FRA. Det är en svart tisdag.

Om det nu var sanning som våra kära politiker talade så hade jag kanske inte inte varit varit så orolig. Och jag är inte så orolig personligen som jag är över Sveriges demokratiska framtid. Som jag ser det så har vår kära stadsminister fått sig ett par goda ord ifrån Maffian (aka. mediaundustrin) och helt enkelt fått honom att genomföra ett förslag som Socialdemokraterna kom med.

Våra politiker ljuger helt enkelt om FRA. Visst så är det väl bra att de kan spåra och kanske även motverka terrorhot, men då Maffian gett sig på oss teknikintresserade fildelare som faktiskt man utveckla bättre saker än vad de kan så gör det bara att vi tillverkar tekniker som får oss att gå under jorden som sedan terrorister, pedofiler och annat grövre folk än fildelare, sedan kommer att använda sig av med. Det blir helt enkelt tillslut svårare och svårare, om minte omöjligt att spåra oss.

TOR, OTR, I2P, HTTPS, DHT – you name it. Det är tekniker som gör det möjligt att gömma allt som vi gör, delar, tänker och säger. Det har blivit att vi skyddar oss mer ifrån ”lagens långa arm” (aka. korrupta arm) än ifrån nätfiske och annat skit man är rädd för när man utför banktjänster.

Våra lagar är ju till för att skydda oss medborgare. Iallfall är det så det är tänkt i ett demoktratiskt samhälle. Nu är Sveriges demokrati så jävla korrupt så att det är sanslöst, det är därför det går såhär. I princip hela Sveriges medborgare är emot FRA-lagen (+IPRED och ACTA – om de visste mer om den), så varför går de ändå igenom med den? Ren idioti eller barnslighet.

De har lyssnar för mycket på Maffian. Se då att varken SÄPO eller Polisen fick be om utdrag ur de avlyssningar som FRA snappar upp – nu får de istället dem. Fint att de kommer undan de att de inte får be om saker utan istället få dem på ett jävla silverfat.

Jag hade nog förvisso inte varit lika mycket emot FRA om det inte hade varit för att det inte är säkert. Att ge mänskligheten ett verktyg som detta – det är klart som fan att det kommer att utnyttjas. Människor som kommer att köpas för att ta reda på information. Andra som kommer att ta del av det via andra vägar som hot eller hackning.

”Det är bara traffik som korsars Sveriges gränser som kommer att övervakas.” Jo, visst är det så. Synd bara att hela jävla internet är spritt runt hela världen och går en väldigt massa olika vägar. Och bara för att din hemsida, blogg, porrsida, fildelningssida eller vad som helst, är svensk så behöver det itne betyda att dess traffik går inom Sverige.

Eller se på alla IM (chattar). MSN går via MSN (Logitech) servrar som inte precis befinner sig i Sverige.

Jag ska återigen ta upp mina guider om hur du kan kryptera din data. Innan dess kan ni dock ta en titt på FRA Workshop. Dock är jag emot sk. ”Darknets”. Vi ska inte gömma oss, vi ska visa oss och vi ska visa vårt obehag och motsättning. Jag tänker återigen ta tag i mitt medlemskap i Piratpartiet. Jag tänker inte låta mig leva i en värld som mer och mer liknar övervakningssamhället. Inte heller låta mina medmänniskor, nära och kära, eller barn leva i det.

Kort och gått så ser jag det som att var människans integritet inte är värd att sättas på spel för att inte Britney Spears eller Westlifes nya skiva säljer dåligt.

Stoppa FRA, stoppa skändning av våra privatliv. Rösta på något som motsätter sig detta. Min röst kommer att gå på Piratpartiet i valet 2010. Det är inte bara för att jag håller med deras frågor – de är också de som är minst korrupta – och det är de, som min vän sa, som man röstar på.

Publicerat iTankar