Hoppa till innehåll

WikiLeaks, barnporr och demokrati.

Ni har väl inte kunnat gå miste om WikiLeaks efter de senaste debatterna. WikiLeaks är helt enkelt en sk. ”Whistleblower”-sida för bla. journalister, där nu över 90 000 hemliga dokument har blivit läckta och nu ligger lagrade för vem som helst beskådning.

Bla. så kan läckor nämnas som ”Collateral Murder” som är en läckt video ifrån den amerikanska militären där en Apache-helikopter skjuter och mörder ca 18 människor, inklusive två journalister som jobbade för Reuters.

Detta har både blivit och kommer förhoppningsvis att bestå som ett av den moderna tidens absolut viktigaste demokratiska verktyg. Men sidan, som är ytterligare ett bevis på den kraft och sökande efter rättvisa och oskymmande demokrati som finns hos människor världen över, är skapad av Julian Assange har givetvis skapat starka reaktioner ifrån just den amerikanska militären och med Pentagon i spetsen.

WikiLeaks har sina servrar i Sverige och hos PRQ, som tidigare hade The Pirate Bay som kund. WikiLeaks är hostad här i Sverige just för att vi har sådana beskyddande lagar för journalister och sk. ”whistleblowers”. Dock vet vi att USA tidigare har pressat fram nedstängingar av viktiga demokratiska verktyg här i Sverige. 2006 så tog svensk polis ned The Pirate Bay efter påtryckningar av Vita Huset. Nu när WikiLeaks innehar dokument ur USAs självaste hjärta så lär det bli än mer livat än när en mediaindustri hävdar att de förlorar inkomster.

Denna gång får vi dock hoppas att våra folkvalda politiker har lite mer ryggrad och inte tilllåter sådana utpressningar igen. Vi har, som sagt, oerhört beskyddande och viktiga lagar för just denna typ av journalism och källor, inte ens USA med Pentagon, ska få rubba dessa.
Piratpartiet vill bla. se en formell ursäkt efter Pentagons hot.
Och om inte annat så har Piratpartiet lovat WikiLeaks både bandbredd och serverutrymme och att aldrig falla för påtryckingar.
De har redan givit The Pirate Bay bandbredd och tänker vidare hosta The Pirate Bay under en diplomatisk imunitet inifrån riksdagen. The Pirate Bay är idag en oerhört viktig opinionsbildare.

Det är inte heller svenska politiker som borde ana oråd, eller WikiLeaks skapare, Julian Assange, utan också Bradley Manning, som tros ha läckt alla dokument till WIkiLeaks.
Det är bla. folk som vill se honom avrättad.

”He basically argues what I’ve talked about before: that Wikileaks is distributing classified information and putting America, American troops, and world diplomacy at risk.”

Sanning är snarare att USA lär få sona för sina lögner och fula knep tillsammans med dess mörkerläggande. De har helt enkelt satt sig själva i fara och har bara sig själva att skylla för läckor som dessa.

 

 

 

Piratpartiet släppte sin manifest, eller sjökort, för en snar vecka sedan och det gick snabbt för media att mistolka den i kombinatioon med ett jävligt klantigt uttalande av Rick Falkvinge under en intervju med Ekot. ”Piratpartiet vill laglisera barnporr”, stod det – något som vi givetvis inte vill. Och som absolut inte jag vill! Misledandet handlade om att vi inte vill ilagligsera konst som innehåller minderåriga personer i nakna scener.

En lag tillkom nyligen, vilket gjorde just detta. En mangavetare blev dömd häromdagen och material som det olagligt för att innehållit just detta. Tankar eller kultur ska inte förbjudas. Vad som däremot ska vara olagligt och är olagligt är faktiska bilder eller material på utsatta barn eller minderåriga. Inte heller bilder eller material i barnpornografiskt syfte.

Manifesten ska nu skrivas om under en veckas tid för att öppna upp och redigera det hela på ett med demokratiskt vis. Och förhoppningsvis stoppa sådana här typer av misförstånd.

Energin ska läggas på att hjälpa faktiskt utsatta barn, inte att stoppa människors tankar. Att övervaka och förbjuda tankar på ett sådant vis är ytterligare ett steg mot ett samhälle som inte jag, och som jag inte heller du, vill vara med om.

 

 

 

 

 

 

Publicerat iTankar