Hoppa till innehåll

USAs val 2012.

Jag hade hade velat skriva några rader om det amerikanska presidentvalet som går av stapeln efter en ( val efter val) allt ökande uppståndelse. Mer pengar, mer snack, mer smutskastning och så vidare.
Jag hade också velat ha en valvaka, eller iallafall tagit del av en, men det blir inget av det.
Men jag vill ändå skriva lite, även om det inte blir lika djupt – hade varit försent imorgon.
Mitt Romney, som är republikanernas kandidat vid detta val, saknar min sympati av flera anledningar. Dels för att han är just republikan och delar således inte mina fundamentala åsikter. Konservativ, vilket återapeglas i politik om jämställd- och jämlikhet, homosexuellas rättigheter m.m.
Han är ett grotteskt pengatroll med skeva värderingar och så är han mormon – en ytterst kritisk tro med sanslösa påhitt och lögner. Religion hör inte till politik.
Barack Obama däremot, är en kandidat som har mitt fulla förtroende. Han är en frisk vind i ett förfallande USA. Demokrat med mycket närmare värderingar och åsikter.
Han försöker få till ett mycket mer jämlikt samhälle med mer rättvisa ställningar och livskalitét. Han har fått mycket kritik för att inte hållit vad han lovat, men det är inte lätt när man har hela senaten, som republikanerna har majoriteg i, mot sig.
Det ska bli spännande vad man vaknar upp till imorgon, och kanske skriver jag mer, det var ändå skönt att få lite ur sig. Jag hoppas dock innerligen att det inte blir Romney som får folket och elektorernas röst, för då måtte mänskligheten hjälpa oss.
Mitt Romney skrämmer skiten ur mig.
Återstår dock att se vad som händer, och om valt får tas om efter allt prat om felande voteringsmaskiner.

Publicerat iOkategoriserade