Hoppa till innehåll

En teori om homofobi och kön.

Jag har en teori som jag känner att jag behöver få ut, utan att gå in för djupt och utan att skriva för långt.

Homofobi är förknippat med människors syn på könsvärdering.

Många män är homofoba. Brukar antingen avsky bögar, eller så säger de bara att de inte gör dem något, men om de gör dem något ”så jävlar.” Denna känsla, tror jag alltså, kan härledas till en nervärderande kvinnosyn.

Säg att en homofobisk man sitter i en bar och bli stött på av en homosexuell man. Den homofoba mannen lär inte finna sig i detta. Oavsett om man är homosexuell eller inte så blir vi uppfödda i sociala mönster/kön. En man får stöta på andra. En homosexuell man lär stöta på en annan man på samma vis som en heterosexuell man stöter på en kvinna.

Den homofoba mannen anser att den homosexuella mannen ska visa honom mer respekt än att se honom som ett byte (jag generaliserar, givetvis). Ett nej är ett nej osv.
Detta är precis samma sak som män som stöter på kvinnor. Som inte ger sig, som inte ser det som en jämställd människa (generealiserar fortfarande).

Homofoba män uppskattar inte att bli behandlade som kvinnor – för att kvinnor är underställda. Även att denne inte tänker på det, så bygger min teori på att denna relationen finns.

Detta kan bevisas igenom att se kvinnor, som inte alls är lika utbredd homofoba, och som dessutom eftersträvar sin givna plats i den sociala stegen, bredvid mannen.

Denna teori kommer att behöva revidering, men jag är glad att jag skrev ner den.

Publicerat iOkategoriserade