Hoppa till innehåll

En värld av underhållning.

Vi lever idag i en väldigt lustig värld. Vår fritid handlar så mycket om all typ av underhållning. Det kan vara film, musik, YouTube, sociala medier, media i form av tidningar eller att läsa böcker, umgås med vänner, ragga, festa och bli full.

Är anledning vårt annars ”vardagliga liv”? Arbetet/Skolan? Är det verkligen så jobbigt?

Som jag ser det är väl ändå lite meningen med livet en form av underhållning i all välmening. Man lever inte för att jobba, man jobbar för att leva. Allt utöver det som inte är någon typ av arbete är ju ändå en tid för att göra sig lycklig, finna kärleken och svaren.

Men det är ändå mycket av dagens problem som kan relateras till olika typer av arbeten. Tänk alla flyg- och bil/buss-resor som går åt till bara en sport som hockey eller fotboll. Spelarna måste vara på plats, en stor arena som kräver en massa energi och underhåll, och sedan alla besökare som är där för att nöja sig åt sporten – underhållande fritid, helt enkelt. Det är mycket resurser som går åt till sådana saker.

Men från människans olika typer av nöjjen och underhållning så går det parallella sidospår med saker som förenklar andra saker. Ta Skype som ett praktexempel där användare i början kanske var fattiga studenter som ville kunna höra av sig till varandra. Eller kanske grabbar som satt och spela div. spel och ville kunna ha direkt kontakt med sina vänner så att de kunde hjälpas åt i spelet.
Nu har företag möten via Skype. De kan sitta på olika delar av jorden och föra ett samtal, samtidigt som de kan se varandra via video-funktionen. Där blir istället resande ett önödigt ont. Det är billigare och bättre att köra över internet helt enkelt.

Internet, föresten, var ju ett praktiskt medel mellan två stora universitet i USA. Kallades då för DARPA. Men även där tillkom nöjen i kablarna, vilket senare återigen blev praktiska ting – and round, and round it goes.

Satt tidigare och läste om att rymdturismen håller på att komma igång allt mer. Virgin Galactic kommer troligtvis ha igång några resor redan 2011. Det kommer även att finnas en rymdstation i Sverige – Kiruna. Miljonärer kommer alltså att lägga åtskilliga miljoner på att få en resa ut i rymden för att uppleva ca tre minuters tyngdlöshet. 2026 räknas det med att finnas rymdhotell och längre resor ut i rymden – möjligtvis en rundning av månen.
En sidoeffekt av detta är att konkurrensen skapar bättre priser och alternativ, snabbare och bätre utveckling. Vilken i sin tur kan få det att bli billigare att skicka upp riktiga astronauter och satteliter.

Dessutom så blir det ett steg mot någon som kan komma att bli något som inte går att undgå – flykt ifrån denna jord. Att människor kommer att skickas härifrån pga. får vår överkonsumtion och totala arogans över konsekvenserna av våra handlingar. Oljekris, växthuseffekt och arbetslöshet.

Publicerat iOkategoriserade