Hoppa till innehåll

Svensk politik är inte påväg åt rätt håll.

Politiska Marionetter

Idag har det varit rätt mycket intressant läsning – dessutom ytterligare ett argument för hur Sveriges alla partiet egentligen är samma skit.

De huvudsakliga politiska ämnena för dagen:

Vi kan börja med att IPRED2 aldrig borde komma på kartan och att IPRED(1)-lagen skulle rivas upp. Det ger bara storebror och maffian (gigantiska bolag) extra verktyg att stampa och spotta på oss invånare och konsumenter. Och även mot konkurrenter för den delen – Kan helt utnyttjas för att sätta stop för andras arbetsliv och istället skapa monopol.

Däremot så skulle ett tak på100 kr/månaden vara rätt bra för arbetslivet i Sverige. Främst då det faktiskt kan finnas såpass stora skillander mellan olika jobb som mellan 92 till 430 kr i månaden. Det är ganska grovt. Om det bara kan få folk att fortsätta leta jobb efter nyligen fått sparken istället för att känna sig bekväma och ”ta det lugnt” ett tag.

Valet för EMU 2003 så hade vi en provröstning på min skola. Då gick jag i sjuan på Överumsskola. Redan då var jag emot EMU. Dels så var jag då lite väl nationalistisk och ville se att Sverige fortsatte med sin egna krona. Men nu, liksom då, så vill jag helt enkelt se Sverige självständigt. Sverige ska inte införa Euron och vi ska gå UR EU! EU är längre inte ett gott tecken eller ett hjälpmedel, det är en ihärdig följd av missbruk och käppar i hjulet.

Norge är det enda landet i Norden som inte är med i EU. Vilket land är rikast i Norden? Norge – och det beror inte bara på oljan! Det växer, det räcker och blir över. Gissa varför svenskar drar sig till Norge? För att det finns jobb och det finns pengar att tjäna.
Nu säger jag varken att EMU skulle bli dyrare eller billigare – det går givetvis inte att riktigt se förens det skulle vara i kraft. Men det finns viktigare saker att satsa på i Sverige än en ny valuta.

Jag ser det som rätt bra att export/import blivit relativt enklare inom EU-medlemsländerna men det är ett steg mot en hel världsstat och jag vet inte riktigt om jag vill se den framtiden träda i kraft.
I och med EU så kan direktiv och lagar som vi inte behöver alls tillkomma. Se i Frankrike där HADOPI-lagen har trädit i kraft. HADOPI ger maffian ett verktyg att koppla bort enskilda internet-användare utan någon vidare rättsåtgärd. Lagen ska upprätthålla upphovsrätten på internet, är det sagt. Hur pass seriöst HADOPI är? Well, de har gjort en logo för det:

HADOPI-logo

Men sen har ju Sverige antagit egna idiotiska lagar. Som FRA-lagen som ifrån början var en lag som Socialdemokraterna ville få igenom, men som Moderaterna istället satte i spelet. Sveriges politik i ett jävla nötskal. Bevisar bara vilka marionetter som våra svenska politiker är – styra av den Amerikanska maffian (mediaindustrin).

Det och hur jävla sketen Sveriges politska partiet är – de har helt enkelt bytt sida. Höger är vänster och vänster är höger – helt åt helvete. Moderaterna är i princip det nya arbetarpartiet.
Med det sagt så har jag ingen aning om vad jag skulle ha röstat på i årets val om inte Piratpartiet hade funnits. Jag är åter förgrömmad på de val som våra politiker gör och jag vill ha en förändring! Och jag kommer vara med att göra den skillnaden som piratpartist.

Det är många som fortfarande förundras över att Piratpartiet endast talar om så ”få frågor”. Detta är inte riktigt sant. Dels för att våra frågor, eller de som vi tar upp, är såpass fundamentala så att de relaterar till allt. Att demokrati ska upprätthållas i all dess välmening. Rätten till ett privatliv och att Sverige inte ska bli en polisstat. Detta väger helt klart över andra frågor. Det är inte det att de inte är relevanta eller viktiga, utan det handlar om att de kanske inte spelar så stor roll för vissa frågor om man inte längre har vissa rättigheter som medborgare.

Jag tycker att bland annat sjukvården, ålderdomsvården och arbetslösheten är oerhört viktig, men, det är som sagt, mycket som spårar ur om man ändå inte har rätten till ett privatliv, eller att inte ha en fritid för att det är utegångsförbud efter kl 20.

Sjukvården skulle tex. kunna ge massor med jobb. Förvisso gör det redan det, men det finns ändå vissa nedskärningar och man borde istället satsa. Ut med annonser för att folk ska ge mer blod, sätt ut folk som kan syssla med att ta emot dessa gåvor. Mer folk överallt och se till att varenda patient får en noga undersökning och inte dör när de kommer hem igen för att läkaren sa att det inte var någon fara, för att han/hon inte hade tid, eller för att han/hon blivit tillsagd att inte ta emot alla pga. ekonomiska skäl.

Pensionärer har färre rättigeheter än vad djur har i Sverige. Det är fel. Ska världen nu se ut som den gör så ska våra far- och morföräldrar/fäder och mödrar ha lika mycket rättigheter och liv som innan pensionen, då de slet för en framtid. Mer folk som kan ta hand om dessa.

Och snart kommer vågen med pensionerade 40-talister. Vem ska ta över deras jobb? Dagen arbetslösa, såklart! Men dessa har ingen som helt efarenhet eller vetskap om de blivande pensionärernas tidigare yrken. Det är nu det är dags att sätta igång mentorskap! NU! Ge dem tiden som ännu finns för att lära sig precis ALLT som deras mentor kan. De behöver inte full lön då de faktiskt bara ska göra. Det är dock upp till de som kan det där, men just att sätta igång att arbetslösa faktiskt får en typ av praktik och får en mentor att lära dem vad de behöver inför jobbet. De får då en praktiskt och direkt utbildning utan att lära sig mer än vad de kan behöva – vilket ofta de inte vill eftersom de är arbetslösa och inte pluggar.

När sedan deras mentor går i pension så får de ett jobb direkt! Min farfar berättade så sent som härromdagen hur deras generation blev avbytt och de som skulle ta över inte kunde ett jävla skit om vad som skulle göras. Historian är till för att läras – så se till att gör det och ta upp all den kunskap som våra äldre har! Ta in den och fixa jobb. Två flugor i en smäll.

Publicerat iOkategoriserade