Man ska fan vara laglig!

Jag tog och köpta lite musik på 3Music häromdagen och kände mig mycket nöjd med mina inköp. Jag köpte lite Håkan Hellström, Markus Krunegård och Kristian Anttila (ingen utpumpad skit musik – som jag ser det) och mer hade jag tänkt att det skulle bli – tills idag.

Det började med att filerna visade sig vara MP4-filer och att jag varken kunde använda dem som ringsignaler eller spela upp dem i Social Media Player, vilket jag använder för att kunna skrobbla den musik jag lyssnar på.

Vidare så jag även att filjävlarna var skyddade för att inte kunna dela dem vidare! Jag kan allså inte kopiera dem till min dator för att kunna lyssna (och skrobbla) på dem där istället.

Vilket jävla värdelöst skit! Då var det roliga slut. Har väl tänkt köpa några fler låtar ifrån 3Music – men efter jag köpt dem så tänker jag nog fan söka upp Piratkopior av dem som jag faktiskt kan lyssna på! Ser hemskt mycket fram emot när HTC Magic finns att tillgå och att Spotify har släppts för Android – då ska jag nog till och med betala för prermiumtjänsten.

Vidare så är jag också förbannad för att Änglad och Demoner har biopremiär på onsdag. Förvisso har jag redan brytigt mot det, men jag har bojkottat bion för att de där jävla Maffia-bolagen bakom anser att deras ekonomi är viktigare en varje medborgares rätt till ett privatliv.

Men samtidigt så vill jag så gärna gå på den filmen. Jag älskade den första filmen i serien (Da Vinci Koden) och Tom Hanks är en av mina absoluta favoritskådespelare. Forest Gump, Cast Away, Charlie Wilsons War, The Terminal, The Green Mile, Catch Me If You Can, Sleepless in Seattle m.fl.

Jag vet inte hur jag ska göra riktigt…

Det jag däremot vet är att jag kommer att rösta på Piratpartiet för att de ska sätta stopp för all jävla blockering av filer och tvinga maffia-bolagen att skapa nya och bättre tjänster för film och musik!

PS. Spotify har lagt in videostöd i sin klient, kanske väntar en video-del av Spotify på samma vis som musiken är nu? DS.

PS2. Artister borde ha privata doneringskonton så man vet att pengarna går direkt till dem och inte till maffian. DS2.

10 svar på ”Man ska fan vara laglig!”

 1. Om jag som är värst SF-nörden låtit bli se Star Trek (på bio) så får du fanimej låta bli se Änglar å Demoner ;) *tycka*

  (Den (Star Trek) var inte så värst bra ändå, så såhär efteråt kan jag säga jag missa inget, men iaf!)

   

  1. Okej – jag lovar och svär att inte gå och se Änglar och Demoner på bio!

   ;)

 2. Känner lite samma sak inom bion, så jävla fult att de släpper mycket (potentiellt) sevärt just nu!

  Självklart finns ju möjligtheten att tanka en TS men det är ju egentligen skit tråkigt :( Svårt att bestämma sig….

  1. Ja, det är trist i dessa svåra tider :P

   Ja, det gör ju det och det är kanske inte alltid det bästa.

   Tack!

  1. Hej Christian! Vad kul att du hittade hit. Jag tackar så mycket.

   Tillsammans är vi starkast.

 3. Rekommenderar dig starkt att läsa boken istället, är ca 100 ggr bättre än filmen.

  1. Tack för din kommentar!

   Jag har faktiskt tänkt göra det – men jag suger på att läsa böcker dessvärre. Jag känner inte alltid någon ro till det. Men det är något som samtidigt skulle vara bättre för mig också.

   1. Alltså helt klart fel uppfattning om böcker det hör jag. Dagens generation säger jag bara var är vi på väg *skakarpåhuvudet*… fast vänta nu jag tillhör ju dagens generation.

    Nåväl film ser man på kvällen när solen har gått ner, bok läser man utomhus när solen skiner, gärna med tillbehör såsom en kylväska full med iskall dryck. Rekommenderar dig alltså att vänta in hög sommarn och gå ut och lägga dig på närmaste gröna yta :-)

    Dessutom är både Da vinci samt änglar och demoner två riktigt bra böcker som man knappast kan lägga ifrån sig…

    Jag kommer nog själv synda och gå och se både TS och X-men, jag ville dock bara flagga för två grymt goda böcker. Det är synd när man är kulturknarkare, lite svårt att sluta stödja en industri som hatar än…

     

    1. Jag håller med dig. Tyvärr så är det nog en hel del jobb som skulle kunna sätta käppar i hjulet för det. Däremot så är det inga problem att hitta en grön yta då jag bor mitt ute i ingenstans med både skog och öppna ytor precis överallt! ;)

     Jag har länge tänkt både läsa och köpa dem.

     Så sant. Tack för din kommentar!

Kommentarer inaktiverade.