Ironisk maffia.

closeDetta inlägg skrevs för 10 år 8 månader 27 dagar sedan, och om det är av karaktären åsikt, så reserverar jag mig för att jag mycket sannolikt kan ha ändrat den sedan dess. Är det en guide så kan det också vara så att det inte längre är applicerbart eller fungerar. Dock vill jag inte ta bort, eller orkar sortera, gamla inlägg och därför är det kvar.

Tidigare idag så skulle jag hyra filmen ”Sommaren med Göran” på Headweb. I all fasa fick jag då veta att det krävdes Microsofts Silverlight. Microsoft har via Novell satt igång ett motsvarande projekt för att kunna använda Silverlight under GNU/Linux – Moonlight. Dock är inte det så uppdaterat så att det går att använda för att lagligt kunna kolla på film.

Skickade ett mail till Headweb och frågade om ev. HTML5-support. Överraskande nog så var Peter Alvarsson fantastisk nog att svara en söndagkväll, men dock så berättade han att filmbolagen krävde ett kopieringsskydd för filmerna, vilket gjorde det omöjligt att tillämpa HTML5’s video- och ljud-taggar.

Detta är alltså scenariot: Ironiskt nog så vill film-bolagen ha kopieringsskydd i lagliga tjänster så mycket att det gör det omöjligt att kunna se på film lagligt och man söker sig till The Pirate Bay istället.

2 svar på ”Ironisk maffia.”

  1. Tyvärr är det många liknande jobbiga och ironiska saker i filmbranschen. Vi vill visa filmerna även med Flash (vilket ju funkar på Linux) men alla filmbolag har då inte godkänt Flash som teknik…

    1. Kan tänka mig att ni sitter i en rätt knivig position. Men kör på bara, ni/du gör ett utmärkt jobb!

Kommentarer inaktiverade.