Hoppa till innehåll

Är inte julen för tidig?

Helt vad titeln berättar så frågar jag mig, frågar er: Är inte julen tidig? För tidig.

Jag älskar julen. För mig är det en tid av kärlek, närhet och värme. Det är mysigt med allt pynt, rush och det som julen, som sagt, betyder för mig.

Och ja, jag tycker det är mysigt med paketen och granen. Tomten, barnen. Men paketen. Det är kul att ge bort saker.

Hur som helst så är ändå julen lite väl tidig. Jag tänker inte äta en pepparkaka, inte dricka någon glögg – och ni ska veta att jag älskar detta – fören det är den första advent! Och det är tio dagar kvar idag. Trots det så har det varit julpynt i Göteborg sedan fredag den 12 nov. Iallfall sedan de tändes. De har varit uppe lite tidigare än så.

Och med pyntet så kommer alla prylarna i butikerna. I textilbutiker, klädesbutiker och i matvarorsbutiker som ICA. Det finns massor med rött, massor med ljus, massor med pynt, massor med glögg och pepparkakor och ljusstakar. Ja, det är väl dags som så och det är jätte mysigt. Men det får ju en givetvis att bli allt mer sugen på glöggen om kvällarna och pepparkakorna.

Dom kunde nog allt väntat ytterligare en vecka, det tycker jag allt.

Publicerat iOkategoriserade