Hoppa till innehåll

Namnsdagar och Google Calendar.

Igår (i förrgår, den 11) så fick jag ett SMS av en av mina nya fantastiska vänner i Göteborg. Hon gratulerade mig på min namnsdag. Det var visst Daniel-dagen.

För det första så blev jag oerhört glad för att jag verkar ha gjort ett sådant intryck hos dessa människor så att de även gratulerar mig på min namnsdag (fick yttligare en hälsning av en annan av dessa underbara vänner senare).

Kanske inte är en så stor grej för de flesta, men det värmer mitt hjärta. Dessutom var Amanda den första som gratulerade mig den dagen.

Detta satte direkt igång min tankesmedja och jag måste börja tänka på namnsdagar! Jag brukar aldrig vara först med att gratulera någon – dagen passerar oftast bara.

Därfär satte jag igång med att finna en lösning till detta. Det var rätt enkelt: Google Calendar. Jag använder den konstant. Lägger till varje lektion, arbetsdag, händelse, uppgift, resa, födelsedag, osv. och nu också namnsdagar.

Efter lite sökande (googlande 😉 så fann jag först att man skulle kunna söka reda på namnsdagar direkt i användargränsnittet för Calendar, vilket man inte alls kunde.

Dock så resulterade lite mer sökande i att jag fann denna sida med tillhörande namnsdagskalender i iCal-format: http://www.cs.se/how/calendar/
Så nu behöver jag inte mer tänka på att glömma någons namnsdag heller. En dag kanske man också lär sig dem utantill som våra föräldrar verkar kunna.

Fick dessutom en liten present av min mor på min namnsdag i form av ’Illustrerad Vetenskap’. Japp, det är vad jag numera läser. Bad i princip Datormagazin att dra åt helvete för en tid sedan – fick aldrig något svar, dock..

Publicerat iOkategoriserade