Hoppa till innehåll

Ibland är man bra dum i huvudet.

Denna dag har inte varit en speciellt bra dag. Ärlig talat så har den varit helt åt helvete.

Den började förvisso relativt bra, möjligtvis aning sent. Men vädret var helt fantastiskt och det gjorde saken god. Tanken var ju dessutom att man skulle vara ute och njuta av det fantastiska vädret – men det blev allt annat än detta.

Det endta ”ute” jag har varit idag är antingen turerna mellan bilen, Henke, ElGiganten, den korta promenaden till en god vän 300m bort, eller promenaden ifrån Hemköp. För att komma till sak angående vad titeln säger så, när jag kom hem till mor ifrån Hemköp så gick jag in med varorna och fann Anneli sovandes på soffan. Vi som skulle till FIlip och sällskapas lite, fastnade istället med Annelis nya iPod Nano, som jag gav henne i förrgår och nya hörlurar idag.

Vi skulle testa video på spelaren och skulle lägga över ett ny-enkodat klipp. Men då minnet var fullt så skulle hon börja ta bort lite musik hon inte längre ville ha på den. Då kom det första kruxet. En bugg i mjukvaran som bla. Rhythmbox och Exaile har använder för att ge support för iPod orsakar det att när man tar bort en musikfil, så tas den inte riktigt bort. Filen listas inte längre i någon av de program som har support för iPod, men den ligger kvar och tar utrymme. (Och nej, de hamnar inte i .Trash)

Efter lite Googlande så kom vi fram till programmet gtkpod, som fungerade utmärkt. Med detta så kunde Anneli ta bort filer, och att de faktiskt försvann, men de som var borttagna sedan innan, men inte hade försvunnit ifrån spelaren låg kvar, och eftersom de inte listades längre så hittade inte ens gtkpod dem.

Mer Googlande, kopierande av de gamla musikfilerna, ett par resets av spelaren senare, men utan framgång, gick jag panikslaget över till att helt enkelt ta bort musikfilmappen. gtkpod fixade så fint i ordning hierarkin igen och jag lade tillbaka de filer som Anneli skulle ha. Nu hade hon allt utrymme som hon skulle ha igen – dags att lägga in videon.

ICKE! Det gick inte, inte så att det fungerade iallfall. gtkpod stödde inte formatet (.m4v) som Arista Transcoder hade valt åt mig för just iPod. Desperat så kopierade jag då bara in klippet i en Video-mapp och hoppades på det bästa, vilket inte alls gick. Så nu måste jag bara fixa det.

Det absolut värsta var nu bara det att det hade gått säkert en och en halv timme sedan vi skulle vara hos Filip. Och då jag var – well, som jag brukar bli när jag har andra planer, är lite trött och får datorproblem; tyst, bitter och otroligt förbannad, så fastande vi ytterligare en tid hemma. Och ju mer tiden gick, ju mer dåligt samvete fick jag. FIlip som var ensam hemma och vi skulle sätta oss ute i gräset och kanske ta en öl eller två, och sedan kolla på en film. Det blev alltså inget av detta och jag blev än mer deppig…

Och inte nog med detta, utan Anneli ville ner på stan för att kolla priset på en tatuering, vilket hon inte fick för att jag tvunget skulle fixa hennes nya iPod.

Nu sitter vi här, ingen öl, inget tatuering, ingen video på iPoden och med jävligt dåligt samvete (då även Henke senare ringde och kolla om vi var på stan, vilket jag gärna velat i dagens fantastiska väder) – det har minsann varit en jävla dag och jag är ett stolpskott.

Men gött är det att ha hemsidan uppe igen. Välkommen tillbaka!

Publicerat iOkategoriserade