Namnsdagar och Google Calendar.

Igår (i förrgår, den 11) så fick jag ett SMS av en av mina nya fantastiska vänner i Göteborg. Hon gratulerade mig på min namnsdag. Det var visst Daniel-dagen.

För det första så blev jag oerhört glad för att jag verkar ha gjort ett sådant intryck hos dessa människor så att de även gratulerar mig på min namnsdag (fick yttligare en hälsning av en annan av dessa underbara vänner senare).

Kanske inte är en så stor grej för de flesta, men det värmer mitt hjärta. Dessutom var Amanda den första som gratulerade mig den dagen.

Detta satte direkt igång min tankesmedja och jag måste börja tänka på namnsdagar! Jag brukar aldrig vara först med att gratulera någon – dagen passerar oftast bara.

Därfär satte jag igång med att finna en lösning till detta. Det var rätt enkelt: Google Calendar. Jag använder den konstant. Lägger till varje lektion, arbetsdag, händelse, uppgift, resa, födelsedag, osv. och nu också namnsdagar.

Efter lite sökande (googlande ;) så fann jag först att man skulle kunna söka reda på namnsdagar direkt i användargränsnittet för Calendar, vilket man inte alls kunde.

Dock så resulterade lite mer sökande i att jag fann denna sida med tillhörande namnsdagskalender i iCal-format: http://www.cs.se/how/calendar/
Så nu behöver jag inte mer tänka på att glömma någons namnsdag heller. En dag kanske man också lär sig dem utantill som våra föräldrar verkar kunna.

Fick dessutom en liten present av min mor på min namnsdag i form av ’Illustrerad Vetenskap’. Japp, det är vad jag numera läser. Bad i princip Datormagazin att dra åt helvete för en tid sedan – fick aldrig något svar, dock..

3 svar på ”Namnsdagar och Google Calendar.”

 1. Jag hade också grattat om jag haft ditt nummer, för just den dagen tittade jag faktiskt för ovanlighetens skull på vem som hade namnsdag och då var det ju du:) hoppas du får en fin jul på andra sidan sverige, ser fram emot festande när alla är back home nästa år!
  Kram!!

  1. Tack så jätte mycket! Du är allt för vänlig. :D

   Jag lade till dig på MSN så kan du få mitt nummer den vägen. Jag tackar så ödmjukt för både kommentar, juleönskande och gratulerande ;)

   Jag hoppas att din jul blir lika fin som min och jag ser också fram emot att komma tillbaka till ”the other side” och fortsätta vårt härliga festande.

   Kram

Kommentarer inaktiverade.