Gott Nytt År!

Precis hemkommen ifrån något som jag ser som ibland de absolut bästa nyår i mitt liv. God mat, gott sällskap och en nära döden-upplevelse. Men det är något jag saknar. En värme. Ljuger jag för mig själv när jag säger att jag inget saknar? Jag vill inte ha något att söka efter.

Men just precis nu skulle jag vilja släppa en tår fri. I längtan, i glädje, i hopp och i sorg. Det finns dock ingen axel att luta sig emot. Inte här, inte nu. Det gör inte så mycket så, men det skulle vara befirande. Någon som kunde bevittna min tår – det var så länge sedan. Och dessutom årets första. Det är 2010 nu och allting torde vara nytt. Men just nu är det inte det. Hat och kärlek.

Jag gav mig fan på att inte åtala mig någon typ av kommunikation ifrån mitt håll denna afton. Jag fick fyra fantastiska samtal. Ifrån en ny kär vän, ifrån mina älskade föräldrar och ifrån en vän jag aldrig trott att jag skulle få ett samtal ifrån. Men dock inte ifrån mina närmaste vänner. Ingenting.

Jag vet inte om det är på grund av Kristian Anttilas ’Innan Bomberna’, som strömmade ur mina högtalare när jag anlände, men just nu känner jag mig sårbar. Vart är ni?
Jag är fullt medveten om hetsen, om allting som sker runt omkring, men något hade jag ändå väntat mig. Min fullständiga fullkomlighet lönade sig tydligen inte detta år…

Men jag har mina älskade föräldrar, min vän som symboliserar det nya, och min vän som symboliserar det gamla.

”Allt har ett slut. Mitt börjar här och nu”, sjunger min herre. Jag skulle kunna antastas och dras ner i dess tankarn men jag vägrar. Min fortsättning börjar här och nu. Men melodin är fullkomlig och helt, helt underbar.

Gott Nytt År!

(Hade gärna skrivit ’Fuck you, the rest’, men det tänker jag inte (förutom att jag just skrev det. Oh, well)).

EDIT: En stund senare – efter ett samtal med en gammal väninna, en ny väninna och ett SMS av min yngsta syster så mår jag helt underbart igen och älskar återigen där jag är.
Kyss

6 svar på ”Gott Nytt År!”

 1. Hej gubben!

  Det är konstigt , man tror sig ha så goa kamrater men ack vad man bedrar sig. Det kan

  kännas förjävligt men det är inget att gräma sig över. Det kommer nya bättre vänner hela 

  tiden. De gamla kan ju ta sig en funderare.

  Hoppas att du har det bra idag och inte är allt för seg. Glöm inte att äta.

  Kram mor!

   

  1. Hej kära mor,

   Det är som du säger. Inget att lägga allt för mycket energi på. Saker förändras konstant.

   Haft en jätte bra dag och har mått lika bra. Maten har det dock varit värre med.

   Kramar :)

 2. Hej! Läste ditt inlägg, och vill bara meddela att jag inte skickade ett enda SMS på hela nyår, förutom till de två pers som skrev till mig. Man är två om att skriva och om man själv inte skriver, kan man nog inte förvänta sig att någon annan ska göra det. Alla har fullt upp med sitt och det betyder inte alltid att man inte bryr sig om personen i fråga. Eller har jag fel? Jag vill iaf säga att du är en kär vän till mig oavsett om du får ett SMS på nyår eller inte…

  1. Hej Sofia och tack för din kommentar,

   Absolut är man två i saker och ting, framförallt i relationer.
   Men det ät också där det brister. Jag syftade absolut inte på er utan på några andra, gamla vänner. Kanske har man gjort sig förtjänt av det, kanske inte. Kanske bryr jag mig för hårt kanske inte.

   Just då och där, då jag skrev detta inlägg så kände jag mig bara frustrerad och ledsen. Kanske handlade det inte ens om dem.

   Vilket fall så är det inte riktigt en nu, genuin eller aktuell känsla, men då jag aldrig tar bort ett inlägg så finns det kvar.

   1. Känslor kan uppstå hur och när som helst och beror på olika saker. Men jag förstår din tanke, ville bara förklara hur jag tänkte:) det är alltid trevligt när vänner hör av sig! Man känner sig uppskattad:)

Kommentarer inaktiverade.