Hoppa till innehåll

I Sverige är det kaos.

En bra början på dagen när man dels sitter sig igenom en debatt som jag inte förstår, angående en tårta, föreställande en svart kvinna, huruvida detta är rasistiskt, dels att Kalla Fakta ska ta upp polisens felaktiga handlingar angående en MC-förares död, och till sist att denna jävla Jan Björklund vill ha betyg redan i fyran.

Vi börjar baklänges, då jag är mest – rent av heligt – förbannad på vår idiotiska jävla skolminister! Betyg i fyran? När i helvete ska man tillåtas att vara barn då? Jag tycker att det skulle finnas ett bättre system för att få barn att ta ansvar och förstå vikten av handlingar och val, men inte via betyg. Betyg skulle man inte ha fören i gymnasiet, för jag anser att man inte är redo för detta fören då. Utbildning ska vara någonting roligt och nyttigt, inte ett jävla krav som man sedan krävs bevisa på ett sätt, som är dåligt som det är. Jag menar, att ha betyg på det viset som man har idag, är dumt och inte särskilt rättvist. Nej, betyg ska inte sänkas ända ner till fyran, utan skulle snarare höjas till gymnasiet, då man är äldre och har bättre förståelse för allt vad det innebär. Att tvinga barn till ansvar och låta dem så tidigt bli en del av denna opaktiska, ologiska och orättvisa värld är fel.

För ett tag sedan så körde en MC-förare ihjäl sig, och nästan sin flickvän som åkte bakom, när han blev jagad av polisen för att ha kört för fort. Jag minns redan då hur tidinigarna intervjuade flickvännen som sa att det var polisen som hade haft ihjäl honom. Och nu ska Kalla Fakta ta upp detta ikväll och kritiserar polisens arbete. Jag vet att det är många som idag är kritiska till polisen – och jag kan se varför – men jag blir direkt förbannad när man vänder brottslingar – i detta fall föraren – till offer. Det är fan han som körde för fort från början, det är han som fick för sig att inte stanna, utan istället försöka köra ifrån polisen. Det är hans handlingar som fick honom att tillslut dö. Däremot så håller jag med i det att polisen inte får köra hur jävla fort de vill, och att jag ifrågasätter polisens interna utredningar – men det är inte bara denna.

Det har blossat upp en debatt om rasism och vår kulturministers direkta avgång efter att hon deltagit i ett utförande av ett konstverk där konstnären skapat en tårta, i form av en svart kvinna, med ”the black head”, som var konstnären själv, där denne skrek när personer skar av tårtan/kroppen. Det skulle tydligen vara lite av en karikatyr som var tänkt att driva med och ironisera. Jag tyckte att konstnären lyckades, men afrogruppen rasar och anser det vara rasistiskt. Jag fattar verkligen inte varför.

Publicerat iOkategoriserade