Hoppa till innehåll

Datalagringsdirektivet – bara ett steg ytterligare mot polisstaten.

En ny dag, en ny integritetskränkande lag klubbad. Igår röstde man ja till det beryktade datalagringsdirektivet.
Jag är inte alls förvänad, och jag tror inte heller att det är många som är. Det är onekligen hemskt och rent av ett jävla hyckleri och bevis på att vi medborgare inte har ett skit att säga till om när det kommer till integritets- eller upphovsrättsfrågor.
Datalagringsdirektivet säger att all din digitala kommunikation ska sparas. Alltså vilka du ringer/smsar/mailar till, när och vart du befann dig när du gjorde det. Detta ska lagras två månder, vilket kanske inte verkar så mycket, men det räcker med en sekund för att data ska hamna i fel händer.
Och dett med att ha rent mjöl i påsen. Sure, jag är inte rädd för att de ska se vilka jag talar med, osv., men jag räds detta kränknde verktyg! Tänk dig nazityskland, fast på kortare tid eftersom de i detta fall skulle ha en teknisk gottepåse. Det är ett fasans verktyg att ha denna övervakning.
Det som framförs i din kommunikation kommer dock inte att lagras – ännu. Det är bara en tidsfråga innan det kommer på tal och klubbas (om vi har kvar datalagringsdirektivet. Allt annat sparas ju, så det är bara ytterligare ett fält att fylla i databasen.
Det är helt enkelt inte okej för staten att snoka i vår privata sfär. Jag tycker inte det är okej när folk snokar för mycket hos ”kändisar”, bla., politiker, och jag vill heller inte att politiker ska snoka hos folk. Det passar sig inte någonstans, och framförallt inte i en demokrati!

Publicerat iOkategoriserade