Hoppa till innehåll

Geocaching.

Hollow TreeJag älskar verkligen filmer som National Treasure och Indiana Jones. Anledningen är enkel:

  • Spänningen.
  • Letandet efter gömda skatter.
  • Pusselbitarna.

Jag har länge funderat på att det borde finnas någon typ av skattjakt i mer allmänt syfte. Att jag hört talas om det, men att jag borde kolla upp det lite mer.
För en tid sedan läste jag en killes Twitter där han berättade om geocaching. Den gången funderade jag på om det var just denna typ av moderna skattjakt som jag funderat på. Tänkte inte mer på det förrens idag då samma kille återigen twittrade om detta. Han skrev att han varit ute med familjen och funnit fem stycken och gömt två egna – denna gång kollade jag upp vad det var. Mycket riktigt så var det det jag trodde att det var.

Vårskog.

Idag skaffade jag mig en ny hobby och var ute på min första skattjakt. Uppe i Överåsparken – som inte ligger långt ifrån mig – fanns den närmaste skatten och jag begav mig. I det fantastiska vädret besteg jag berget och skogen med mobilen som kompass.
Jag fann platsen och efter att läst hinten: ”Någon älskar någon” så funderade jag lite och fann lite senare skatten. Underbart!

Mini-bergBara det var roligt, men sen gav jag mig ut och upplevde skogen däromkring och det var än mer fantastiskt och jag tog en jävla massa bilder.

Geocaching är helt enkel en modern skattjakt där man får koordinater till skatten och sedan ofta får en ledtråd som man ska följa för att hitta skatten. Finner man den så brukar det ofta vara så att man antingen lägger i en sak, eller tar ut en sak ur vad det nu kan vara för något man finner. Tex en burk eller en låda.

Andra geocachingar kan vara fortsatta ledtrådar till en större skatt. Att det ska bli mer tänkande. Vissa kan vara beräkningar för att få ta del av nästa koordinater eller för att klura ut en ledtråd till platsen. Dessa, mer avancerade geocachingar kallas för multi-cache.

Detta är hysteriskt kul och jag ska absolut komma ut och finna mer skatter, och gömma mina egna, givetvis! Det kan bli en rolig helgsyssla som man kan ta med både sina vänner och/eller sin familj på.

Seså, ge er ut och leta!

Etablerade sidor för denna hobby är:

  • Den svenska föreningen för geochacing – http://www.geocaching.se/
  • Den världsomfattande och största sidan: http://www.geocaching.com/
Publicerat iTankar