Hoppa till innehåll

Lillebror och polisen.

Jag vet tyvärr inte hur mycket tidningarna i Sverige har tagit upp detta, och jag är lite sen att skriva om det, trots att jag var rätt tidig att läsa det.

Det handlar alltså om det stackars unge mannen som efter att ha fotat ett påhopp av två poliser, själv fick se sig påhoppad av dem. Efter en massa komplikationer så fick han gå och satt igång för att återskapa de bilder han tagit, men som poliserna tvingat honom att ta bort. Fick tag på bilderna, fick han, inklusive en film där man tydligt hör dessa två idioter till polisers brutala skitsnack – och lade upp allting på internet för allas ögon att se: http://tuggarna.posterous.com/polisen-som-mitt-i-tunnelbanan-star

Jag tycker att det är fruktansvärt att både se och höra denna händelse. Att det går runt sådana jävla poliser i Sverige. Det är dessa män som får hela polisstyrkan att luka unket och att medborgarna föraktar dem.

Personligen så har jag bara stött på någelunda vänliga poliser. Vissa som inte varit lika pratglad som andra, men absolut inte så vidriga och jävliga som dessa två. Vet ju, som sagt, inte hur det har fortgått, men de ska verkligen få sparken och anmälas.
Det är vi som är dessa myndigheters chefer och att gömma sig för detta skulle vara ett stor misstag. Kämpa emot och vissa att vi ska ha kvar våra medborerliga rättigheter.

Detta är egentligen oerhört ledsamt och jag blir nästan tårögd av rädsla att detta kan bli något som vi får stå ut med om vi inte sätta ner foten – nu. Att poliser ska kunna missbruka sin makt på detta viset och på andra vis. Och det är inte lätt för den enskilda personen att kämpa emot två obehagliga poliser som inte stoppar för något, för att själva inte gå ut i skuld.

I grundlagen så står det att meborgarna ska kunna känna sig säkra och att alla ska bli behandlade till ett lika värde. Ska då vårt egena rättväsende, som ska vara första man att skydda dessa rättigheter och ifrån andra hot – hota oss och kränka oss till en nivå som sänker sig långt under just denna grundlag och rättighet. Ironi och ett jävla sätt.

Detta kommer att bli ett gott exempel på en linje mellan två tider. Kontraster.

Mer under denna vecka är nyheten att alla sju riksdagspartiet har berättat att de står för Datalagringsdirektivets införande. Alla sju!

Vad detta direktiv kommer att ge:

  1. Alla dina telefonkontakter registreras och sparas i minst ett halvår.
  2. Alla dina SMS-kontakter registreras och sparas i minst ett halvår.
  3. Alla dina e-mail! registreras och sparas på samma sätt. (Ja, du läste rätt. Journalistförbundet, dags att vakna.)
  4. Alla gånger du varit uppkopplad på Internet från ditt eget abonnemang registreras med klockslag och IP-adress.
  5. Varje gång du ringer eller SMSar någon, så registreras varifrån och klockslag. Det där “varifrån” gäller alltså även mobiltelefoner. Mobiltelefoner blir statliga spårsändare som gör att staten kan ta fram en karta över hur du rört dig i din vardag det senaste året. Staten får alltså långt mer information om dig än du kommer ihåg själv.

Våra vanor, vänner och allt som kan kopplas samman där ska kunna registreras för eventuella brott. Detta är kränkande. Att vi redan idag kommer att ses som möjliga terrorister.

Men jag tror inte ett skit på detta med terroristhot. Våra myndigheter kan inte vara så dumma att de faktiskt tror att ”riktiga” terrorister sänder saker öppet i etern. Eller att de inte skulle använda hårt krypterade tekniker för att föra sin talan. Nej, detta handlar om maffian, aka. mediaindustrin, och dess grepp runt alla politiker och manipulerar dem saklöst.

Skulle Piratpartiet inte lyckas i detta val, som enda parti som inte accepterar Datalagringsdirektivets införande, så kommer vi att fortsätta våra steg mot att bli en polisstat.
Tänk dig det. Sverige som polisstat och dessa snubbar som våra poliser.

Vi måste sätta stopp för detta. Det är självklart att det blir motreaktioner som dessa när vi idag lever med internet. Storebror ser oss, och lillebror gör allt i sin makt för att slå tillbaka och för att fortsätta få använda våra rättigheter i tal, skrift och framförallt i våra alldagliga liv.

Snart kommer man inte få hänga ut våra idiotiska, anställda, poliser på detta vis. Trots att det står självklart att man får fota på allmän plats och utan personers kännedom.
Snart får vi fängelse eller andra straff för att våra egna myndigheter inte kan sålla ut skiten och försöker att gömma sina misstag så mycket de kan.

Publicerat iOkategoriserade