Hoppa till innehåll

Socialt sketet-Facebook-media.

Facebook är så jävla överdrivet och överskattat.

– ”Tack för ikväll.”
 – ”Tack själv.”

Säger man inte det innan man går?! Upprepa det för upprepandets skull – online. Att man ska göra allt skit på Facebook. Glömma bort det andra i llivet.
Folk åker till varandra för att ses – och sitter på Facebook.

Facebook i sig är ett oerhört gott initiativ och en toppen idé!
Ett anstikte, en profil på internet.

Men bara för det så behöver man inte fylla det med skit. Dela med sig av varenda helvete som finns och gå med i var skit som finns.

Jag fårstår helt att vissa vill dela med sig av div. Jag bloggar inte bara för att göra skillnad, skapa en tanke och uppfattning. Jag bloggar också för att bli av med mina tankar. Rensa huvudet. Det var iallfall därför som jag började blogga.

Nu har jag också börjat twittra. Eller jag hållt på i ett halvår och det är gött. Slänga ut snabba tankar, snabba händelser, kommentarer eller vad som. Skönt med fantasin att någon faktiskt lyssnar.

Man kan twittra en länk till en nyhet istället för att skriva av den själv. Sen både twittrar och bloggar jag för att kunna läsa det i framtiden – vilket är underbart!
Läste nyligen ett inlägg ifrån tre år sedan och jag sitter, komiskt nog, i en rätt snarlik sits.

Twitter är i mångt och mycket ”Vad tänker du på” som finns på Facebook. Dock är man begränsad till 160 tecken.
Men det är här som gränser fan får tillkomma! Men behöver inte upprepa allting dag in, dag ut. Inte de konstanta ”nu lägger jag mig”, ”god morgon”, ”kaffe” eller ”Nu ska jag skita”. Skriv det du just nu tänker på.

Svältande barn, uteliggare, miljöproblem, FRA, IPRED, ACTA, Politik, Korruption. Att du saknar den du älskar eller annat som är kul att veta. För det är ju också så att det är praktiskt.

Jag och min kära far pratar inte mer än kanske max en gång i veckan. Inte för att vi inte vill utan för att vi bara inte gör det. Istället läser han mina twittringar så vet han ändå vad jag styr med. Och är man kanske bara nyfiken på hur det är med någon så är det ett bra sätt att kolla Twitter eller då kanske Facebook.

Men allt beöver fan inte kretsa runt det och jag vill inte ha alla jävla skit notifieringar tryckta in ansiktet på mig! För trots att jag avskyr Facebook rent praktiskt, älskar det rent teoretiskt så kollar jag ändå till det. (Via Gwibber).

Jag skulle gärna ta bort mitt konto men jag kommer inte att göra det pga. flera anledningar. Dels så är det som sagt ett gott iniativ och det kanske mognar så småningom. Dels så är internet mitt yrke och dels så är det så stort att det kan vara nödvändigt för att folk ska kunna få tag på mig för att senare byta kommunikationsplattform.

Åh, precis nyss stoppade polisen en bil precis utanför huset. Det var kul att se att Västervikspolisen åker runt även på söndagsnatten. (Twittrat).

Publicerat iOkategoriserade