Hoppa till innehåll

Tredje Advent och Lucia.

Nu är det tredje advent och dessutom Lucia. Tankar ifrån barndom där man var med i kör som stjärngosse och/eller tomtenisse kommer fram. De sa att jag hade fin sångröst som liten. Att jag dessutom hördes tydligt ibland kören. Ensam kille var jag oftast.

Dagen har mest handlat om studier, och mer av det ska det bli. Dock så blev den en paus med mat och efter det så kollade vi på Lucia på SVT. Jag måste bara säga det att de/ni (ifall någon av er någonsin skulle läsa detta) var makalösa. Ni var så jävla duktiga och vackra!

Tycker dessutom att man ska ta och läsa på lite om just Lucia nu när det är tillfälle:

Den unga kristna jungfrun Lucia led martyrdöden under kejsar Diocletianus förföljelse. Hon avbildas i den kristna konsten med ett svärd eller en dolk och ett sår i halsen. Hon kan också hålla två ögon på ett fat, vilken åsyftar legenden att hon före sin död rev ut sina ögon och sände dem till sin trolovade. Guds moder gav henne dock ett par nya och ännu vackrare ögon. Som attribut har hon dessutom en palmkvist och en oljelampa eller ett ljus i handen.
  – Ifrån Wikipedia

Publicerat iOkategoriserade