Hoppa till innehåll

Jag Stöter på Dig.

Jag var i ett tidigare inlägg osäker på hur jag bar mig åt när jag stötte på någon. Jag gör egentligen varken mer eller mindre än det jag normalt skulle göra.
När jag träffar en ny person så följs det alltid av att jag skakar hand och säger mitt namn. Här är det ingen skillnad. Jag är nyfiken av natur och frågar gärna allt ifrån hur det är, vad hon gör, framtidisutsikt eller vad som, till livets stora frågor.

Men så slog det mig. Svaret är självklart! Den person som jag visar extra intresse för ger jag min tid. Min tid är det absolut dyrbaraste och värdefullaste som jag har. Finns inget som sätter sig över den.

Det är hur jag prioriterar min tid för andra som gör skillnaden. Vem jag väljer att vara med just nu, just då. Eller vad jag gör. Om jag pluggar eller ser en film. Vilket som ger mig mest värde för situationen eller för framtiden.

Mitt extra intresse av en kvinna är att jag ger henne min tid. Det är lite som sången ”Jag ger dig min morgon, jag ger dig min dag.” (Bara att jag inte är inlåst till just den morgonen. Det är en fin låt, men nästan lite mans-dum. ”Om du var vaken skulle jag ge dig allt det där, jag aldrig ger dig”.)

För den kvinnan jag ger mitt intresse för går oftast före det allra mesta. Säg att jag måste plugga. Jag vill dessutom göra något annat för att inte bara plugga. Kanske vill jag spela ett spel, bygga någonting, skriva ett inlägg, ringa en vän. Men vid min tid och mitt intresse så kommer jag att välja bort det för att då en kort tids möte eller diskussion med den jag då är intresserad av.

Annars finns det inte mycket annat. Tycker jag att en kvinna är vacker så kommer jag säga det. Ifall jag tycker hon är trevlig så säger jag det. Ifall komplimangen och intresset faller på samma person så är det inte mycket annat än en slump. Iallfall delvis. Givetvis hör utseendet till det ev. intresset. Dock inte i det stora hela. Dock är det i mina ögon, se du ifrån dina. Och så också att ifall man nu får spendera tid med henne så lär ju fler situationer för komplimanger ske.

(Och man ska ge komplimanger! Såvida man faktiskt tycker det man säger. Tycker du däremot det inte så håll käft och ljug inte.)

Det hela kanske låter väldigt dumt, men den kvinnan som fått mitt intresse är den som är värd min tid. Det är precis som mina närmaste vänner och familj är värda den mer än de som inte står mig lika nära.

Publicerat iOkategoriserade