Hoppa till innehåll

Känslor är inget man styr över.

Håller på att posta inte helt klara inlägg för att.. ja, få dem postade. Här är ännu ett.

Känslor är inget man styr över. Vilket både har sina för- och nackdelar.

Fördelen är att du kan fatta tycke för de mest annorlunda och härliga människorna. Nackdelen är att de kan krossa dig för att denne inte känner detsamma. Eller att man kanske krossar sig själv.

Det ända som man kan göra med det, eller göra åt det, är att tygla sina känslor. Något som ibland kan vara lättare sagt än gjort.

Över lag så tror jag dock att kvinnor kan styra sina känslor lite mer än vad män kan. Vet däremot inte hur pass mycket det är något som de faktiskt kan styra över eller om det är undermedvetet. Men jag ser det ändå som att de/ni kan det. Den uppfattningen som jag fått under mina år.

Vidare kanske att kvinnor kan gömma sina känslor mer omedvetet, medans män får kämpa för det som fan. Dölja det i form av ilska eller dyl.

Alla dessa känslor man kan få och/eller har. Kärlek, hat, svartsjuka, glädje, sorg. Det är inte så mycket som man helt enkelt kan styra över. De kommer, de går. Det ända som man faktiskt kan göra och som skiljer oss, och gör oss till de vi är, är att dölja det, vända på det eller handskas med det.

Blir du svartsjuk, prata om det eller skärp dig. Är du ledsen men ändå försöker hålla kontakt med en f.d. eller kanske olyckligt kär i din väns pojk- eller flickvän så kan man ju försöka hålla glädjen uppe av andra anledningar. Försöka komma över det.

Känslor är inte alls lätta att handskas med, och de förändras.

Ibland vet du varför du har dem, ibland inte. Som att du ogillar en person för att denne beter sig som ett arsel. Men så finns det ju också fall då man direkt känner att man inte gillar vissa personer. Ofta är detta för att ni är så lika, det bildar konkurrens.

Men var samtidigt konstant lycklig att du faktiskt har känslor och inte bara är ett skal.

Publicerat iOkategoriserade