Hoppa till innehåll

Ge blod.

Idag var jag för andra gången och gav blod. Jag tycker att ni alla ska göra det. Är ni nålrädda? – Försök iallfall. Se det som en chans att övervinna rädslan. Går det inte så går det inte.

Att ge blod är en fantastisk känsla. Inte nog med att kroppen genast kommer igång och tillverkar nytt, friskare blod, men själen mår dessutom bra – du har gjort en otroligt god gärning! Man mår helt enkelt helt fantastiskt!

Anledningen till att jag faktiskt kom igång och gav blod är via devisen ”Sharing is Caring”, via Piratpartiet. Jag hade länge tänkt att börja ge blod, men tog tillslut tag i det och gick och gav lite blodprover.

Ge blod är inte farligt. Du tappas på 4,5 dl, vilket är knappt 10% av din kropps blodvolym. Det tar 10-20 min, du får en fika efteråt. Dessutom så får du en gåva, om du vill. Jag fick tex. ett paraply idag, en väska senast. Det gör heller inte ont att ge blod (förutom, möjligtvis sticket). Och har du bara ätit och druckit som du ska så kommer du att må så bra så.

Dessutom så är sköterskorna så otroligt trevliga och uppskattande. De får en att må ännu bättre!

Att ge blod räddar liv. Det kan vara ditt, en närastående, en du älskar eller en vilt främande person. En person som du kanske aldrig skulle få chansen att möta om du inte gav lite blod någon gång.

Finns inga som helst nackdelar med att ge blod – gör det du med!

http://www.geblod.nu/

Publicerat iOkategoriserade