Hoppa till innehåll

Göteborg.

Nu har jag bott i Göteborg i två veckor och två dagar. Jag har varit både närvarande och frånvarande i staden då jag varit i mina hemtrakter och Linköping under min födelsedag för lite mer än en vecka sedan, men jag har fortfarande haft mitt rum med mina prylar där i två veckor och två dagar. Jag lever fortfarande på den första kvällen.

I tisdags flyttade Marcus med över landet när jag skulle tillbaka och vi har haft skit kul hittils. Varit ute och utforskat staden, dess nattliv, mm. I fredags var vi på Liseberg och såg på Håkan Hellström, även att vi inte såg allt för mycket, men gött spelande var det verkligen, precis som det alltid är med Håkan och hans grabbar. I går var vi tillbaka på Liseberg och åkte Uppswinget, Balder och Höjdskräcken – fantastiskt.

Hoppade även in på Evert Taubes värld och blev helt till mig! Det fanns så mycket information och älskvärda ting där inne så jag ville egentligen inte gå. De hade verkligen fått till det där inne. Dagarna innan fredag och lördag har mest bestått av en öl här och där på div. krogar på bla. Avenyn, Linnégatan och Andralånggatan och en massa plugg – Matteprov imorgon.
Dock så måste en ytterligare sak tilläggas till denna underbara vecka; Jag och Marcus delar ett rum hos en kille och vi tre åt vildsvin som Jocke (killen vi bor hos) hade skjutit och som Marcus (kock) lagade till. Är nog det näst, om inte godaste jag någonsin ätit. Står mellan en annan rätt som kocken Marcus lagade på sin 20-årsdag – Black & White.

Jag kan, med handen på hjärtat, säga det att jag stormtrivs i Göteborg. Det finns så mycket att upptäcka och uppleva. Jag ser förvisso att vi har fått se rätt mycket redan under denna vecka, men det är självklart helt omöjligt att redan sett allting som finns att se, och jag ser fram emot mina kommande fem-sex år. Ska nog ta och läsa lite lokal historia.

Komiskt nog när vi satt oss vid tvn för första gången denna vecka, så var det här programmet om det svenska språket av Fredrik någonting, och  han var och talade om just Göteborg – fantastiskt. Fick man lite språklektioner för ni ska veta det att jag ska gå in hårt för att börja prata göteboska.

Och sen har vi givetvis dagens huvudämne om Göteborg; Att de sägs vara så jävla glada. Naivt nog så måste jag nog faktiskt säga att de är. De ända som jag pratat med som varit otrevliga (alt otrevligare) den senaste tiden har varit flickorna på CSN. Av alla de nya människor som jag har mött de senaste veckorna så har en enda varit mindre trevlig, och det var en trött tjej på IKEA. Alla andra har varit jätte trevliga och hjälpsamma. Men jag har en teori om just detta;

Varför folk är så trevliga och är så trevliga i Göteborg är för att de förväntas vara trevliga. Göteborg som helhet är fylld av folk ifrån hela Sverige. Folk som vill studera, leva livet, söka nya spännigar och arbeten. De väljer Göteborg för deras goda rykte och vill givetvis inte vara sämre när de kommer dit, så de är jätte trevliga mot alla människor och som alla vet så blir man som man umgås. Alltså resulterar det i att alla är trevliga för trevlighetens skull. Men sen också det att man som göteborgare vill vara en del av detta goda rykte och blir på så vis också trevlig, för inte kan man var otrevlig mot en jätte trevlig turist som gått vilse och behöver din hjälp.

Sen finns det antagligen de som är trötta på detta goda rykte, men dem bryr vi glada oss inte om.

Jag är nog lite förälskad i denna stad, fylld av möjligheter och fantastisk kollektivtrafik. Just kollektivtrafiken får även den gigantiska staden att kännas mindre. Inte hopptryckt utan mysigare. Den nuvarande veckans väder har ju heller inte gjort tankarna om denna ljuva stad mindra skön. Det ända jag har att gnälla på är den bristande säkerheten i kön in till Liseberg i fredags, något som dom har fått höra, plus att jag och Marcus träffade ett trevligt par på krogen efteråt, där killen visade sig jobba som säkerhetsvakt på just Liseberg.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen; ”My kind of town, Gothenburg is!”

För att helt skifta på detta ämne så är jag påväg till Lidköping för att senare åka vidare till Linköping för att äntligen få träffa min älskade Anneli, som jag så längtat efter. Ska även vara i Loftahammar/Västervik under en vecka nu. Prov imorgon och syrran fyller år på fredag så det finns ingen anledning att åka hem till Göteborg mellan det. Måste spara lite pengar, jag ska ju köpa en ny laptop.

Publicerat iOkategoriserade