Hoppa till innehåll

Nytt Skype för GNU/Linux-användare! 2.1 Beta är här.

Nu är den eviga längtar över. Skype har släppts i en ny version till GNU/Linux.Tydligen ska det vara nära två år sedan de släppte den förra klienten till GNU/Linux, vilket är en allt för lång tid och som också förklarar alla de problem som har funnits med Skype. Bl.a att det inte spelade bra ihop med PulseAudio – vilket nu är(/ska vara) fixat!

Det är fortfarande i utvecklingsstadie (Beta), men ska ändå fungera rätt bra. Bland de andra nyheterna finner man högkvalitativ video, kunna skicka SMS och snyggare gränsnitt (har inte kollat än). Jag tror ändå att det inte kan vara värre än den förra klienten, så vad som helst är gött.

Jag är dock fortfarande lite tveksam vad som händer bakom Skypes fasad. Nog är det hårdkrypterat så att ingen kan avlyssnas, men jag har för mig om att Novell varnade för Skype för ett par år sedan. I vilket fall så ska jag testa det lite nu.

Läs mer om det här: http://share.skype.com/sites/linux/2009/08/skype_for_linux_21_beta.html

Publicerat iOkategoriserade