Hoppa till innehåll

Föräldrar och Ubuntu (dator generellt).

Kom nyligen hem ifrån min mor och systrar i Västervik. I panik så tog jag och Anneli en sväng till Västervik för att införskaffa de studentpresenter vi inte har haft råd med förens nu.

Efter handlandet så blev det mat, fika och sen lite nördande. Jag har allt mer börjat använda Google Calender för att lagra vad som ska hände i mitt liv. Allt ifrån fester, födelsedagar, arbetsdagar/skoldagar till tv-program.

Självklart vill jag då också se att de i min omgivning använder sig av denna fantastiska tjänst då det är så lätt att del kalendrar med varandra och på så vis veta när en annan har tid för något, eller inte.

Idag fick jag alltså min mor till att börja använda Google Calender. Google Mail (GMail) har hon använt under en tid, och har även där kommit igång med det och satt och mailade med en gammal kompis in på små-timmarna.
Så nu så delas bla. våra arbetsscheman med varandra.

Min kära mor är dessutom en Ubuntu-användare, och har använt det lika länge som Gmailen – alltså i nästan två år tror jag. Ett och ett halvt iallfall :P.
Min farmor och farfar är även de Ubuntu-användare. Jag tycker helt enkelt att det inte finns någon anledning för någon av dem att köra något annat än Ubuntu. Ubuntu är ändå så mycket snabbare, stabilare och enklare än vad Windows generellt sett är. Syster Matilda kör även Ubuntu. Syster Jenny kör Ubuntu. Min älskade Anneli kör Ubuntu. Annelis syster Annica kör Ubuntu. Vi ska även få hennes föräldrar att börja köra Ubuntu. Hennes andra syster Jessica ska jag återigen få över.

Då fattas bara min kära far och min andra syster Amanda – och ni ska veta att jag försöker. Jag ska fixa iordning Kubuntu åt farsan på ett USB-minne så ska han få se på något som jag tror han mer skulle uppskatta än Ubuntu och Gnome. Just KDE och likheten med Windows är nog något som även Amanda skulle känna igen sig bättre i. Men även The Sims-serien har satt sina spår varför just Amanda inte valt Ubuntu. Men nu då The Sims 3 är släppt och då det funkar prima i PlayOnLinux så kanske det är dags att slå ett slag igen.

Ska bli gött att återigen köpa ett spel. Har inte köpt ett spel sedan ETQW kom ut julen 2007. Och det är inte att jag har laddat ned spel, för det har jag inte, utan att det helt enkelt inte funnits spel som man velat ha eller som man haft tid att spela. Eller för att jag inte tänker köpa mig ett spel åt mig själv förens ett PlayStation 3 är i min ägo.

Det jag skulle komma till är ändå att det är oerhört kul att visa sina föräldrar (och farföräldrar) ett och annat iband. Även att farsan redan kan det mesta (inom Windows, mohaha!). Men inte morsan. Idag har jag också visat henne Pidgin (IM i Ubuntu), hur hon ska spela musik och dyl.

Något som jag även har uppskattat oerhört mycket nu i och med valet är deras support för Piratpartiet. Det ska det ha ett riktigt stort tack för.

Nej ni. Nu är det dags att sova tror jag. Natti.

Publicerat iOkategoriserade