Hoppa till innehåll

Kanothajk.

I torsdags så började något som förhoppnigsvis kommer att ske flera gånger – ytterligare förhoppningar om redan i sommar. Jag och min gode vän Filip var på en kanothajk.

De ursprungliga planerna var att det skulle vara jag, FIlip, Henke och David, att vi skulle försöka vara ute två nätter, att vi skulle hyra en extra kanot osv. Som ni då förstår så ändrades detta. Varken Henke och David följde med. ”Annat som måste fixas” och ”Tråkigt väder”. Det ena mer förståligt än det andra.

Dock så trotsade jag och Filip väderleksrapporterna som antydde till storm och ett jävla regnväder. Vi paddlade ut i torsdags kväll! Vi paddlade oss fram till en liten ö som vi tyckte såg bra ut och gick i land.

I land så bar vi upp alla grejer och gick sedan runt ön för att leta efter en bra plats att göra vårt vindskydd på. Kraven var bla. att det skulle vara lite skyddande träd ifrån havet så det inte blåste rakt in i vindskyddet, lagom plats för att kunna sätta upp vindskyddet (i form av pinnar och en pressening) mellan två eller flera träd, och att vi skulle kunna ha en brasa utan att tända på skogen.

Den lilla ön var inte alls stor. Marken var mjuk eftersom det egentligen bara var en massa mossa på ett berg. Ett resultat av detta var att ön var fylld av nedfallna träd, då dessa inte kunna få sin rötter att gå så djupt. Stora träd var det dessutom vilket visar hur härligt fuktigt det måste vara för dem där.

När vi hittade en läglig plats så satt vi igång och började bygga och tände sedan en brasa. Brasan fick värma både oss och maten. Men så kallt var det faktiskt inte ute ändå. Maten bestod av det numera kallade Råjvióli och Bullens korv. Efter maten snackade vi skit och spelade munnspel.

Runt omkring halv tolv så gick vi och la oss och snackade lite. Men jag somnade inte speciellt lätt – var helt enkelt för pigg. Men så småningom vaknade jag, men vaknade omkring tre av regnet. Vid fyra vaknade Filip och vi snackade lite innan vi gick upp. Frukost vid lite innan kl sex och vid sju var vi påväg hem. Frukosten bestod i sin tur av köttsoppa och ärtsoppa.

Innan vi begav oss så tog jag mig friheten och täljde in datum och våra initialer som vi sedan stack i marken på vår matplats, sedan paddla vi hem. Det var tydligen bara fyra grader ute, men det var ändå skönt. Kanske mindre skönt för händerna, men det gick helt smärtfritt. Vi paddlade en annan väg hem och skojade lite.

Väl hemma (efter en lång pratstund hurvida vi skulle bära hem kanoten eller lämna den på stranden vi utgick ifrån) så tog vi ytterligare en frukost och somnade sedan sött ett par timmar senare framför TVn och Discovery Channel.

När vi senare vaknade så åkte vi förvisso till Linköping och hämtade min mobil, och sedan till Västervik och tog en öl med några vänner. Jag hade gärna varit ute ytterligare en natt, och jag hoppas att det blir så nästa gång.

Slutligen så tyckte jag ändå att vi hade tur med vädret. Visst, det var inte solsken och varmt, men det var ju ingen storm som de snackade om.

 

Se alla bilder ifrån hajken här: http://www.danielholm.se/bildgallerier/resor/kanothajk

Karta över resan och platserna här: http://maps.google.com/maps/ms?msa=0&msid=110045910551436055953.00046bdc171d592069e65

Publicerat iOkategoriserade