Hoppa till innehåll

Vi är inte som alla andra.

Jag glömde att ta upp en sak i texten jag skrev igår.

Den äldre generationen har inte bara vårt att förstå sig på vår teknik, vår tankegång och våra åsikter – de har också svårt att sätta namn på det som sammanställer oss alla under ett tak. De vill gärna att vi ska ses som anarkister, kommunister, rasister eller dyl. Men det finns inget sådant som passar in på oss – något som är ovist och ovant för dem.

Även att många av oss kanske inte delar alla åsikter runt om kring så är detta inte så relevant i dagsläget. På internet finns ingen hudfärg så det rasismen kan inte spela någon roll. VI vill ha lagar, men inte de som står idag – för de har ingen logisk grund. Vi vill ha Allemansrätt på Internet med!

Efter gårdagen så märkte man tydligt av de som man diskuterade med att de gärna skulle sätta ett sådant samlingsnamn på oss. Men det går helt enkelt inte. I är inte blå, vi är inte röda – vi är lila, vi är piratpartister.

Och vad skulle vi annars heta? Lilapartiet, Fildelningspartiet, Kulturpartiet, WWW-Partiet. Nej, Piratpartiet klingar mycket bättre än klyschor och larv. Vi spelar helt enkelt bara vidare på det namn som de gett oss. Man ska ha kul också!

Publicerat iOkategoriserade