Vokabulär. Ord och kapital.

closeDetta inlägg skrevs för 9 år 7 månader 2 dagar sedan, och om det är av karaktären åsikt, så reserverar jag mig för att jag mycket sannolikt kan ha ändrat den sedan dess. Är det en guide så kan det också vara så att det inte längre är applicerbart eller fungerar. Dock vill jag inte ta bort, eller orkar sortera, gamla inlägg och därför är det kvar.

Jag älskar ord. Jag älskar att forma meningar. I text. I sång. En förutsättning för detta är att faktiskt ha ord som man kan använda. Och det är just ytterligare något som jag värderar högt: ett brett vokabulär.

Det är fantastiskt att ha flera ord för samma saker. Ord som kanske bättre passar i en situation, än i en annan.

– ”Fan vad gött.”
– ”Fantastiskt.”

”Ambivalent”. ”Diametralt”.

För min egen del så är det nyttigt att ha ett brett vokabulär. Jag vill behöva tänka extra, jag vill ha valmöjlighet och framförallt vill jag vara dynamisk.

Lite som att skapa något klasslöst. Lite som jag tidigare skrev om i kombinationer; klä sig som ett drägg, men artikulera och tala formellt. Sofistikerad.

Jag älskar dialekter. Det är fantastiskt roligt att hoppa mellan dem, använda dem till olika nöjen eller tillfällen. Men rent faktiskt, vill jag inte ha någon dialekt. Att bara tala.

Allt detta; vokabulär; dialekter; osv, ger mig, personligen, kulturellt kapital. Och det, gott folk, det är något som ligger mig väldigt nära om hjärtat och något som jag lever för. Låta det utvecklas vidare.

Och då ska ni också veta att jag ska göra högskoleprovet på lördag. Ord-delen är en utmaning, och ack så rolig!

Postad med Drupal Editor ifrån Android