Nyårslöften.

closeDetta inlägg skrevs för 9 år 8 månader 8 dagar sedan, och om det är av karaktären åsikt, så reserverar jag mig för att jag mycket sannolikt kan ha ändrat den sedan dess. Är det en guide så kan det också vara så att det inte längre är applicerbart eller fungerar. Dock vill jag inte ta bort, eller orkar sortera, gamla inlägg och därför är det kvar.

Ett enda jävla jippo. Det verkar som att det är någon typ av tävling: Den med bäst löfte vinner. Men saken är ju den att folk bara ljuger för sig själva. Nyårlöften är en bluff. Bara tomma ord.

Varför vänta till nästa år med att ändra/börja/sluta med något? Det är en ny dag imorgon, börja då. Eller när måndagen kommer igen.

Sluta röka? Sluta nu. Direkt. Sista cigaretten, sista packetet. Nyårlöftet är bara ett ytterligare steg i det som kallas för att skjuta-upp-saker-och-ting.
Och hur många fullföljer det löfte som man har ställt till sig själv? Om man ljuger för sig själv, hur ska man kunna vara ärlig mot omvärlden?

Nej, nyårlöften är ett jävla jippo. Vill du lägga av att röka, börja träna, eller vad det nu är du vill göra. Gör det istället för att lova det.