Ge mig havet!

closeDetta inlägg skrevs för 11 år 5 månader sedan, och om det är av karaktären åsikt, så reserverar jag mig för att jag mycket sannolikt kan ha ändrat den sedan dess. Är det en guide så kan det också vara så att det inte längre är applicerbart eller fungerar. Dock vill jag inte ta bort, eller orkar sortera, gamla inlägg och därför är det kvar.

Nu har jag äntligen lite ledigt. Hela tre dagar för att vara exakt. Det tillhör väl att jag egentligen bara jobbat fem dagar i streck, men att det har känns som betydligt mer ifall man ser till allt som hänt runt omkring, förutom arbetsdagarna. Sjungit på en krog, hämtat möbler, tagit en natttur till Linköping, vinglat hem i mörkret osv.

Dags för lite ledighet nu med andra ord. Men det blir inget slöande här inte! (Förutom min relativa sovmorgon till lite efter tio idag). Just nu så ska jag få igång min nya virtuella server så jag kan åka och byta ut den i Västervik. Men jag ska sätta mig ute och fixa det strax. Imorgon så ska lägenheten tömmas. Och tyvärr så jobbar Anneli och alla andra som jag har frågat om hjälp, så det blir att flytta ut hela skiten helt själv.

Men det är inget av detta som lockar lika mycket som att jag idag tänker ta årets första dopp. Så jag har längtat. Det är mycket senare än vanligt, som jag hoppar i plurret i år. Lite tråkigt, men det ska jag ta igen. Så fort far och Anneli slutat arbetet för dagen så sticker vi ut till ett par klippor till havs. Jag känner mig fan lite som en badkruka som inte varit i än.

Men vad hett och gött det är ute. Inne på rummet som jag befinner mig i nu (en kort, kort stund till) så är det hela 27 grader och det är för varmt för att ens gå i kalsongerna. På med shorts och ut i havsbrisen.

Det känns verkligen helt fantastiskt att jah återigen befinner mig i Loftahammar. Detta barndomshem. Jag blir lika kär i denna plats varje år. Allt det gröna, allt folk, allt liv och givetvis solskenet och som ett resultat – värmen. I vattnet med er!

På vintern bor det knappa tusen personer här – på sommaren så bort det ca 30 000. Det säger en hel del om det liv som uppkommer. Och så mycket trevligt folk man möter med! Framförallt när man ändå sitter på deras gemensamma nämnare – den lokala butiken. I förrgår fick jag möjligheten att träffa en kvinna ifrån Miami. Som en shock. För jag är oerhört fascinerad av att det kommer människor till lilla Loftahammar ifrån alla de platser runt om på jorden. Hela vägen ifrån Miami.

Det är läckert.

Nej, kom hem mina vänner och så ger vi oss av!

PS. Piratbio-planer på G. DS.

2 svar på ”Ge mig havet!”

  1. Du, jag kommer befinna mig i Linköping imorrn. Ska visserligen luncha med ett par vänner runt kl.13. Men om du vill ha hjälp med flytten kanske jag kan komma runt kl.14, 15?

    Kram

    1. Du är ju bara för underbar. Du får hemskt gärna komma bort. Jag uppskattar även endast sällskap ;)

Kommentarer inaktiverade.