Hoppa till innehåll

Alltid ska man skylla på något, eller någon.

Idag har det varit livat i Göteborg – intill upplopp – då ungdomar gick samman med polis efter att, vad som misstänks, en ung tjej, ev. med vänner, lagt ut kränkande ord tillsammans med bilder på andra människor, och de kränkta, med vänner, gick till motstånd. Det i sig är givetvis inte okej. Det är aldrig accepterat att kränka person. Att diskriminera.
Genast kommer rasister in och ser hela uppståndelsen som något som endast rör invandrare, vilket är absurt! Jag blir så utmattat av all denna rasism som bara flyter omkring just nu. SD växer, och det skrämmer mig något oerhört! Det är så typiskt bara ren okunskap som föder denna rasism. Det är inte invandrare det handlar om, det är ungdomar. Sociala problem.
Vidare angående detta upplopp, skriver tidningar om hur hemskt och farligt internet är. Något som också är ack så fel! Internet, liksom de själva – media – är ett grundläggande demokratiskt verktyg idag. Internet är, och ska, vara öppet för allt som inte är olagligt. Det är inte olagligt att planera möten (reserverar mig för undantag), utan det är en demokratisk rättighet – liksom att skriva om det i tidningar
Precis som Ulf Bjereld skriver så är det inte internet som är farlig; ”Det är människans ofullkomlighet som är farlig.”
Detta med att alltid skylla på saker som man inte förstår. Det är invandrare, det är internet, det är tv-spel. Den senaste skjutningen som var i USA i helgen är också en händelse där man försöker finna syndabockar utanför sin egen sfär. TV-spel som föder våld. Nej, det är sociala gränser som missköts. En grundlag som är på tok för gammal. Okunskap.
Att bli så otroligt upprörda på Disney som gör om lite i sina program för att ta bort stereotyper. Det beror inte på invandrare. Okunskap. Att skylla på att ungdomar blir förbannade och har en möjlighet att organisera sig, via internet. Okunskap.

Publicerat iPolitik