Hoppa till innehåll

Ironi när det enkla blir det dyra.

Läste igår att hummer ifrån början var en rätt för fattiga – faktiskt blev stämplad som fattig om man åt det – och det fick igång tankar som jag haft tidigare om hur mycket ironi som infinner sig i detaljer och dyl. runt omkring oss. Minns tex. när jag fick höra om ironin att de var de gamla handgjorda fönstren – de som förr gjordes för att man då inte hade råd att köpa färdiga – som idag är de som kostar mer och på ett sätt är ”finare” och sätter markörer på gamla hus och att man helt enkelt får betala mer för ett hus med de gamla handgjorda fönstren.

Just detta med hummer och att denna rikemanslyx en gång hade varit sin egen motsats är väldigt spännande. Idag så finns program där skitiga män (och i vissa fall även kvinnor) fiskar allt möjligt, som sätter sina liv på spel, för att det som de fiskar ska få återfinnas på ett väldukat bord runt om i världen och i de flesta fall konsumeras av samhälletseliten.

Finns det något idag som förtärs av ”fattiga” och i framtiden kommer bli en delikatess och infinna sig på de ”rikas” bord? Jag röstar på bacon och ägg.

Publicerat iOkategoriserade