Hoppa till innehåll

Alla hjärtans dag.

Idag är det alltså alla hjärtans dag. En dag med oerhört mycket delade meningar om hurvida den ska finnas, hur den ska utföras och infinnas. Både erkända och oerkända anti- och kapitalister slåss om facklan.

Jag tycker att alla hjärtans dag i sin helhet är romantiskt och lite mysigt. Däremot så tycker jag, precis som med allt annat, att det har gått för långt och blivit allt för mycket om just kapitalism.
Det är för mycket skit, för mycket hjärtan – för lite sanna känslor och baktanke.

Jag ger gärna bort en eller flera rosor på alla hjärtans dag – just för att. Men jag kan lika gärna ge rosor vilken dag som helst. Det är även där det kan fela lite. Varför man inte ska kunna ge rosor en annan dag än Alla hjärtans dag, vilket absolut inte är fallet. Man kan givetvis ge när som, och jag tycker verkligen att man ska se till det.

Får du en känsla av att ge bort en ros eller laga en speciell middag till din kära så tar du och gör det, oavsett vilken dag det är!

Jag ser däremot också att Alla hjärtans dag är en dag för mindre spontana händelser. Klart att den ska få firas och man kan kanske bara ha det där lite extra romantiska, nästan klyschiga, en gång om året.

Dessutom så är det en ypperlig dag för att ge de som kanske är hemligt kära i någon, en chans att dela med sig av det, visa upp det. Ge bort en hjärt-formad lapp. Finna någon att dela dagen med.

Kort sagt så gillar jag just dagen Alla hjärtans dag. Se det som en extra mysig dag bara. Det behöver inte vara rött och hjärtan överallt. Gå till snäppet finare resturag än ni brukar. Kolla på film ni kanske inte hade sett annars. Ta en promenad där ni inte gått tidigare.

Det är känslorna som spelar in, inte chokladen.

Publicerat iOkategoriserade