Hoppa till innehåll

Ubuntu skivor och nyheter.

Ubuntu 9.04 FodralIdag fick jag mina 40 Ubuntu-skivor som jag beställde. När Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex släpptes så beställde jag 50 skivor, men fick bara fyra. Tog och beställde lite färre denna gång.

Anledningen till mina stora beställningar är att jag delar ut skivor en hel del. Idag så delade jag tex. ut en skiva vardera åt min Fysik- och Kemilärare. Fysikläraren, Sten visste precis vad det var och blev mycket intresserad. Det var jätte kul att se.

Roligt att han dessutom visste vad Ubuntu var (edit: han ska tydligen vara datorlärare med).

Men för detta så krävs det ju inte 40 skivor – nej det gör det inte. Jag ska även lämna ut några till bla. El-Giganten. På El-Giganten i Västervik så jobbar en av mina bästa vänner, Filip. Han leder datoravdelningen och jag har fått lov att lägga några skivor där. Saken är ju lite den att jag inte anser de Linux-distar som skickas med dagens nya netbooks är så värst bra. De är mer som en för plastig leksak som går sönder när man leker med den. Inte för att systemet går sönder, men det ser inte så bra ut. Acer har förvisso tagit sitt förnuft till fånga och ska distrubera sina netbooks med Ubuntu förinstallerat.

Men för de netbooks som inte gör och för alla andra datorer, både bärbara och stationära datorer, så kan man få med sig en Ubuntu skiva hem ifrån sin elkedja.

Så kort sagt kommer dessa skivor att gå åt! Jag hoppas dessutom att bli tillfrågad om lite mer hjälp med installationen av privat-(givetvis företag också)personer att installera Ubuntu och tjäna mig en slant. Vill gärna donera lite pengar till OpenSource-projekt.

Och det kan det minsann vara värt. Kan man börja donera lite pengar till lite utveckling för att påskynda utvecklandet så kanske allt tillslut kan vara lika välpolerat och stabilt som Ubuntu (och Fedora) i sig.

För snart så kommer det att te sig. Hela GNU/Linux-världen är på grov frammarsch. Det kanske låter fjuttigt, men det är faktiskt en stor nyhet att 1% av alla världens (uppkopplade) datorer kör GNU/Linux. Det är ändå ett par miljoner datorer. Och det är en otroligt rolig nyhet. På serversidan så är GNU/Linux redan idag väldigt stort, nu är skrivbordsdatorerna också på gång!

Publicerat iOkategoriserade