Hoppa till innehåll

Bärbart är det som gäller.

Att jag är en nörd i de flesta sammanhang, det vet ni säkert – and I’m okay with it.

Som tex. sitter jag nu på balkogen i solskenet och läser, skriver och jobbar. För det är ju faktiskt så att allt inte är rent nöjde, trots att jag finner det som väldigt kul. Annelis hemsida ska idag breddas, jag ska få ordning på gallerimodulen och SixA ska jävlar i mig få eld i baken.

Det som är det extra sköna med att, som nu, sitta på balkongen och ”nörda” är att jag inte längre har en sladd efter mig. Jag har trots allt en laptop – en makalös sådan. Den har följd med i vått och tort – ordagrant. Men batteriet slets ut ovanligt snabbt och jag har sedan ett bra tag tillbaka varit fast med strömkabeln vart jag än skulle. Batteriet höll lagom för att logga in, innan strömmen tog slut och datorn surrades av.

Nu är det ändring på det, då jag fått mitt nya batteri. Dock så fick jag det faktiskt för nästan en vecka sedan, och jag har använt det flitigt. Men det är verkligen helt underbart att äntligen vara fri (i ca 100-120 min). Därför så sitter jag och njuter lite extra på vår balkong.

Ni andra som har bärbara datorer och/eller mobiler och som är oroliga över hur ni ska använda batteriet så ska jag berätta det för er. Det är så att i bärbara datorer och mobiler så sitter det Lithium-Jon batterier, och dessa behöver ni inte alls oroa er för. Huvudsaken är at ni använder dem. Så länge ni gör det som kommer de att hålla väldigt länge. Se tex mitt gamla batteri som ett exempel, jag använde det knappt alls och därför påskyndades nedbrytningen av cellerna i den (tillsammans med mitt värmeproblem som jag hade). Vissa säger att det kan vara bra att, när man får en ny mobil, att ladda upp den över natten och sen är det bara och köra igång.

Jag säger; Starta upp telefonen, låt batteriet ta helt slut, ladda sedan upp den tills batteriet är fullt (du behöver inte ladda en hel natt) och sedan är det bara att använda det.

Så ni som har bärbara datorer, låt dem ladda ur helt lite då och då. Starta upp datorn och låt den vänta i BIOS eller dyl. Ladda sedan upp den igen.

Tillbaka till arbetet.

Publicerat iOkategoriserade