Hoppa till innehåll

Vad IPRED ställer till det.

IPRED har varit i kraft nu i tre dagar. Redan har en maffian (i detta fall ett par bokförlag) skickat in en begäran av person bakom personnummer, till rätten. Personen sägs ha delat ut tusentals med ljudböcker.

Idag så även två svenskar anhållna i Skövde, då de misstänks att ha haft hand om en Scen-server. En kraftfull dator som man använder för att koda om en film till det rätta formatet innan den sedan sprids.
De misstänks alltså för brott mot upphovsrättslagen för att de låtit en dator rippa film. Något som de flesta kanske inte vet är att ”scenen” hatar p2p och BitTorrent. De delar med sig av film, spel och musik med varandra, sedan är det andra som snappar upp det på vägen och lägger upp det på tex. The Pirate Bay.

IFPI har också uttalat sig om att man kommer att anmäla ett hundratal påstådda fildelare redan i år. Det är endast 0,001% av alla sveriges fildelare. Kanske borde man starta en insamling för att stötta de som åker dit? Donera en slant för att de är modiga nog att stå upp för oss alla. För att de blir en levande martyr och framförallt för att de sprider kulturen vidare!

Den glada nyheten som min gode vän på ipredresistance skriver;

”EU-parlamentets utskott för mänskliga rättigheter, LIBE, behandlade idag en rapport med namnet ”De grundläggande rättigheterna på Internet” och röstade igenom den enhälligt, med röstsiffrorna 44-0″.

Rapporten verkar fantastisk. Den kräver inte bara att Sverige omedelbart avskaffar FRA-lagen om allmän avlyssning, utan också att Sverige lägger ner alla planer på att genomföra privatpolislagen Ipred! tyvärr så godkändes ipred2 då istället men LIBE arbetar stark emot dett med och jag hoppas verkligen att vi kommer att kunna få bort denna lag med men nu när den är genomförd så får vi forsätta kämpa emot den och visa att vi inte tänkter ge upp!

Men tillsammans med denna goda nyhet så finns det faktiskt ytterligare en, och det är att våran dumma jävla regering med Reinfelt i spetsen nu vill ge SÄPO tillgång till avlyssningen ifrån FRA. Detta är bara ytterligare ett tecken på att de vill göra Sverige till en polisstat. Och som en annan vän sade till mig (inte exakt vad han sa, men i princip): Även om nu inte våra politiker idag kommer att använda dessa system och tekniker så skapar de möjligheter de som kommer sen och kanske kommer göra.

Imorgon kommer jag att befinna mig nere på stan i Linköping, iförd mina The Pirate Bay kläder och prata om Piratpartiet.

Resultatet angående hurvida ni, mina läsare tror att IPRED kommer att påverka fildelandet så ser det inte ljust ut för maffian. 41% tvivlar på en förändring och 33% kommer att fortsätta iallafall.

Jag förstår fortfarande inte hur fan maffian tänker och hur de kan påverka vår regering på ett sådant obehagligt sätt. 1980 så skrev 150 svenska artister på att de ville få stopp i kopieringen som då skedde. På den tiden var det via kassetband (kommer till och med jag ihåg) och de sa att det skulle döda musikindustrin. Samma sak hände när radion kom och internet. Men det ända som skett är – ingenting. Konstigt tycker jag? Tomas Ledin som är en av motståndarna då håller fortfarande på och ska på turné nu nästan 30 år senare. Jag trodde att han dog då 1980 då alla kopierade så mycket.. lusigt?

Och nu i dessa svåra tider så låter det ju också konstigt att artisten Lady GaGa har slagit världsrekord med hitten ”Poker Face”. Jag fattar inte.. 😛

PS. Lägg märke till ’s’:et i http(s) i URL till The Pirate Bay ovan. De har stöd för kryptering via SSL. https://www.thepiratebay.org DS.

Publicerat iTankar