Hoppa till innehåll

De sista timmarna innan IPRED – fler rädslor.

Om ungefär en och en halv timme (1,5 h) så träder IPRED i kraft. Många kommer säkert lägga ner sin delning av all världens kultur, andra kommer fortsätta som de alltid gjort, och vissa kommer att fortsätta, men på nya sätt (tex OneSwarm).

För er som inte vet så betyder IPRED att privata organisationer och personer kan leka privatpolis och få befogenheter som inte ens våra egna skattebetalda poliser har. Igenom att tex. fildela musik eller film så kan tex Antipiratbyrån få kräva ut vem som stod bakom det IP som användes vid fildelninsgtillfället, frysa ditt konto och beslagta ditt hus. Allt detta för en film eller en skiva.

Det många inte vet är att det faktiskt krävs att en svensk domstol röstar i maffians fördel för att maffian ska kunna kräva ut uppgifter bakom ett IP. Och att det alltså krävs ordentliga bevis för detta. Tyärr så ser det i dagsläget ut som att det räcker med en Printscreen av att någon fildelar som bevis. Något som är helt åt helvete då detta enkelt kan förfalskas och att det inte bevisar ett skit.

Sen så gäller faktiskt inte bara IPRED för fildelning. Det ka gälla för fortkörningar, langning, snattande, pallande eller publik urinering. Men även för att det gäller för fildelning och att detta framhävts mest och säkert också är den egentliga anledningen bakom lagen, så behöver det itne betyda att du kommer att åka dit på det. En miljon svenskar fildelar – stå på er! Låt inte maffian kontrollera oss.

Om ni undrar hur maffian kan få tag på er så är det faktiskt ganska enkelt att se vem som fildelar. Via Direct Connect så var det ju oehört simpelt. Man hade en egen ”share” fylld med massa data och man kunde enkelt både se hur mycket användaren hade och vilket IP denne hade. Dessutom så såg man verkligen att det var ifrån den eller den användaren som man laddade ner filen ifrån.

I och med BitTorrent
så kunde man inte längre se allt (eller inget) som en enskild användare delade med sig av. Det enda sättet är att själv ta del av ”svärmen” i form av en .torrent-fil. Då ser man alltså IP-numret för användaren, men man ser inte vilka delar av innehållet av .torrent-filen som denne delar. Man har alltså ingen egentlig aning om vilken del av en e-bok, film, låt, rar-fil, iso-fil eller vad som helst, som man faktiskt får ifrån vem. Är det bara några ettor och nollor ifrån användare X så blir inte filen komplett, går inte att använda och är inte godkänt bevis.

Men skulle man däremot använda OneSwarm som är ett helt decentrialiserat sätt att fildela så blir det omöjligt att se vart ifrån man laddar. DC var centraliserat då det krävdes att man som användare kopplade upp sig mot en ”hubb” där det kryllade av användare. BitTorrent är delvis centraliserat då det krävs en ”tracker” som håller reda på alla svärmar och vem som ska skicka vad och hur och när. Men samtidigt är båda dessa sätt P2P då det till slut bara är användare som skickar och tar emot.
OneSwarm är ett sk. F2F – Friend2Friend nätverk. Igenom att hålla sina vänner på avstånd (Limited) så kan man bara söka efter det man vill ha utan att veta vartifrån det egenlige kommer. Antipiratbyrån snackar om att de kommer kunna knäcka detta, men det är helt omöjligt. Iallfall för dem som har tummen mitt i röv.. jag menar handen.

Men det blir värre. ACTA – vilket jag inte vet mycket om, och vilket jag inte verkar vara ensam om. Men också det sk. ”telekompaketet” som EU har skissat på en tid. Med detta nämda paket så får EU rätt till att välja allt ifrån vilket operativ vi ska köra på våra datorer, vilka program vi kör i detta, till det vad vi väljer att skicka på våra internetlinor. De vill helt enkelt helt låsa vår virtuella värld.

Jag citerar: ”Här krävs en folkstorm!”Henrik Alexandersson.

För det är verkligen det som krävs. Jag kommer verkligen ta tag i detta. Storma! Alle man på däck! Piratpartiet är det ända som kan rädda oss för tillfället, då våra egenvalda politiker svikit oss. Men det är inte enbart dem som redan står där. Det är du, du och jag. Vi alla. Vi måste stoppa att få vårt internet som bortblåst. Läs här vad du kan göra: http://henrikalexandersson.blogspot.com/2009/03/telekompaketet-alle-man-pa-dack-nu.html

Kanske borde vi kyssa EU bye bye?

Publicerat iOkategoriserade