Hoppa till innehåll

Min dumhet, min utbildning.

Ibland undrar jag faktiskt själv vad fan jag håller på med. Jag är bara för jävla trög ibland, helt enkelt.

Denna gång är det angående att det var tänkt att jag skulle börja på Komvux på måndag. Trodde först att jag fick med mig alla papper angående ämnet när jag åkte till Loftahammar/Västervik förra veckan, men sen var det fel papper, men jag hade fått med mig de rätta, men de låg i en annan väska – där jag egentligen har mina viktiga papper.

Så när vi kom hem härom dagen och jag upptäckte detta så blev det ju en djupdykning ner i pappren för att få ihop allt. Igår åkte jag ner och skulle undersöka hur mycket mina böcker skulle gå på – 3200;-

Jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Så nu står det imellan att försöka fixa ihop pengarna och köpa böckerna tills på måndag, eller inte börja alls. Men då måste jag antingen flytta hem eller hitta ett bättre jobb.

Egentligen skulle jag kunna plugga dessa kurser, men saken är den att det krävs studielån och de kanske inte hjälper min framtid iallfall – något jag haft i åtanke ett tag. Jag vill ju söka till Civliningenjör i kemiteknik på Chalmers och på Chalmers har de även ett utsökt Teknikst Basår, där man får allt man behöver för att gå vidare på deras skola – inklusive en garanterad plats på någon av deras civil- eller högskolaingenjörs-utbildningar.

Den vill jag ju alltså helt gå. Det är ju också ett litet lagom steg mellan gymnasiet och högskolan.
Saken är dock den att det sista datumet att söka var den 17 dec(?) så jag förstår inte om det är basår både ifrån våren och hösten. Och eftersom det är helg så kan jag inte heller få tag i någon, så det blir att ringa på måndag – då jag också börjat på Komvux.

Det enklaste och bästa vore väl att Anneli och jag helt enkelt flyttar hem till våra trakter igen tills sommaren och sedan flyttar till Göteborg då.

Den som lever får se.

Publicerat iOkategoriserade