Våren är verkligen här och sommaren känns dessutom också väldigt nära.

Hela veckan har solen skinit under hela veckan, men idag är det nog fan rekord. SItter på balkongen i linne med min kära och bara njuter. Alla prov är över för tillfället och en veckas lov väntar. Denna vecka som kommer blir dock fylld av programmerande, förhoppningsvis på balkongen. SixA ska bli klart tills den 15 april.

Men det var inte det som jag skulle prata om, utan det är denhär längtan efter en kall, god dryck kallas öl som man får när solen tittar fram. Vi ska strax gå till systemet och köpa oss lite dricka till ikväll då vi ska grilla korv. Men varför är det egentligen så att man längtar mer efter en kall öl än en kall Cola när solen tittar fram?

Min tanke är väl att ölen relaterar mer till en ”högtid”, en liten festlighet och något man inte dricker vardag. På vägen hem igår ifrån skolan så mötte vi två killar men en kartong med Heineken. Jag älskar Heineken och de satte sig på gräset ioch med Stångån, i solskenet. Sådant jag med trånar efter.

Men ingen av mina grabbar verkar ha tid eller lust att komma hit i helgen och jag kan tyvärr inte komma till dem. Inte idag iallfall.

Men varför tror ni att man gärna tar just en öl till solskenet när det sticker fram? Kommentera gärna.

3 svar på ”Våren är verkligen här och sommaren känns dessutom också väldigt nära.”

  1. Jag tror det är som du säger, att det är lite mer festligt! :) Inte för jag gillar ÖL men så fort solen skiner så trånar ni killar efter öl! :P
    Jag vill ju gärna ha en cider eller två när solen skiner! SOMMARKÄNSLOR <3

  2. jag tror det är för att vårat samhälle är alkoholiserat. och att killar ”lär” sig under sin uppväxt att det är macho/manligt eller nåt. Det är vad jag tror, vare sig det är gott med öl eller ej.

    kram

Kommentarer inaktiverade.