Ubuntu Single Sign On.

closeDetta inlägg skrevs för 10 år 9 månader 9 dagar sedan, och om det är av karaktären åsikt, så reserverar jag mig för att jag mycket sannolikt kan ha ändrat den sedan dess. Är det en guide så kan det också vara så att det inte längre är applicerbart eller fungerar. Dock vill jag inte ta bort, eller orkar sortera, gamla inlägg och därför är det kvar.

Nya inloggningen.
Humanity-esque temat infinner sig nu på https://login.ubuntu.com/

Idag så lanserade Canonical, vilka är Ubuntus huvudsponsorer, Ubuntu Single Sign On.

Det hela betyder att allt som rör inloggningar med Ubuntu, som UbuntuOne, Launchpad, Ubuntu Music Store, osv, kan hanteras via ett enda konto.

Detta är oerhört välkommet då det redan varit relativt likt, men att det nu ska bli än bättre. Häromdagen så skulle jag ta och beställa lite varor ifrån Ubuntus egna butik och då loggades jag in med mitt Launchpad-konto, vilket också har använts med mitt Launchpad-konto.

Ens Launchpad-konto är dessutom ett giltigt OpenID-konto, som man kan använda på siter som har support för detta.

Det officiella meddelandet lyder:
The goal of this service is to provide a single, central login service for all Ubuntu-related sites, thus making it more convenient for Ubuntu users and community members to access information, communicate, and contribute.

Man vill helt enkelt skapa ett centralt inloggningssystem för alla Ubuntu-relaterade hemsidor.

2 svar på ”Ubuntu Single Sign On.”

  1. Det vore dags att fler sidor tillät att man loggade in på dem med sina openid-konton, som det är nu har man ca 20 stycken openid-konton hos bland annat: canonical, google, facebook, etc etc etc, men ingen av dem låter dig logga in med ett openid. Vad är då nyttan med den?

    1. Jag håller helt med dig. Men det är nog dessutom en viss övergångsfas som man måste komma igenom. Det finns flertalet sidor som tillåter OpenID och ju större det blir och mer etablerat, ju mer använt lär det ju bli.

      Jag ser gärna att, tex. man ska kunna använda sitt Launchpad konto, aka. Ubuntu Single Sign On, till alla Ubuntu-forum som Ubuntu-SE, Ubuntuforums.com osv.

Kommentarer inaktiverade.