Katter och stadsbor.

Ska man nu vara envis och ha katt när man bor i en storstad så låter man den antingen:

 1. Aldrig gå ut – För då kommer den aldrig att få veta något annat.
 2. Låt den vara ute på sitt egna bevåg.

Annars ger man fan i att ha katt i storstan! Man har inte katt i koppel. Punkt. Jävla. Slut.
Att ha katt i koppel är näst inte plågeri!

Katter är inget som hundar, vilka mår bättre av disciplin. Katter har man haft sedan de egyptiska civilisationerna och har ansets som gudnära djur. I Sverige och på den sidan jag kommer ifrån så har man dem för att jaga möss och råttor.

Att ha husdjur för att fylla ett behov är egoistiskt och jag låter resten vara osagt. Jag har själv haft både hund och katt. Skulle jag välja så väljer jag hund då de ger tillbaka lika mycket kärlek som man ger. Får jag ett annat val så ger jag fan i husdjur över huvudtaget då jag vet att jag inte har tiden att ta hand om en hund och jag anser inte att människan är berättigad i att bestämma över djurs öde bara för att det inte passar en själv.


Katter blir inte vilda av att få vara utomhus, de mår snarare bättre av det få de kan ta hand om sig själva och blir inte automatiskt påkörda i en ekvation av Katt+Bil=Död katt.

När jag var liten så tog vi till och med in vildkatter i hemmet. Det lustigaste de gjorde var att ta in ormar för att visa hur duktiga de varit – och de var de fan! Även om vi som människor i dagens läge kanske inte värdesätter ormar i hemmet.

Att gå ut med katt i koppel är idioti och är, tyvärr, ett bevis på vad folk på landsbygden har om folk i staden.

4 svar på ”Katter och stadsbor.”

 1. Du säger att man har katter för att de jagar möss och råttor. Och att du föredrar hund för att de ger tillbaka så mycket kärlek. Du tycker inte att både dessa påståenden är lika med att man har djur för att fylla ett behov?

  1. Jo, det är helt riktigt. Vilket jag också antyder när jag säger att får jag ett val så väjer jag att inte ha ett djur över huvud taget.

 2. Är en hundfreak och kattgillare. Har haft 7 hundar av olika sorter, mest labbe och labbe/bordercollie korsningar. Nu har jag en Saluki. orientalisk vinthund.Har  i varit instruktör i SBK i flera år och lärt hundägare att kommunicera med sina hundar med positiv förstärkning. Man får en glad olydig hund.  När vi fick vår Saluki sa uppfödare o andra att dom kan man aldrig ha okopplade. <Jasså sa vi. Sen började vi, när vi bodde på landet där man hittade lugna o störningsfria ställen. låta henne gå lös nästan alltid.Enda incidenten var att hundarna stötte upp en hare och efter 10 minuter kom Salukin tillbaks med haren, stolt o mallig när hon burit hem mat till flocken. (vi begrov haren i skogen under en stor sten, så hundar inte kunde gräva upp den… Nu bor jag i halmstad C och idag var vi ute i biblioteksparken och hon fick springa lös o leka utan att fånga änderna som fanns i närheten. Sen gick vi hem utan koppel genom stadkvarteren. Calm and assertive, som Cesar Milan säger på TV. Hundar får aldrig var lösa men ska va okopplade så mycket som möjligt.   Min syn på hundar.. Katter har kommit med hem från stallen vi jobbati. Funkar fint tillsammans med hundarna, <nu i stan mest innekatter,men vi har stor lgh så de kan rusa runt o leka o ligga o spana uppe på skåp o dörrar. Kul med djur.

   

   

 3. ett litet skrivfel i min kommentar;”man får en glad och lydig hund” ska det vara

Kommentarer inaktiverade.