How To: Deluge som tunn klient.

closeDetta inlägg skrevs för 11 år 6 månader 23 dagar sedan, och om det är av karaktären åsikt, så reserverar jag mig för att jag mycket sannolikt kan ha ändrat den sedan dess. Är det en guide så kan det också vara så att det inte längre är applicerbart eller fungerar. Dock vill jag inte ta bort, eller orkar sortera, gamla inlägg och därför är det kvar.

Har du som jag en Deluge daemon igång på en separat dator och är trött på att behöva gå in på en WebUI för Deluge för att göra det du ska?

Då har du kommit rätt. Jag fann idag att det fanns ett integrerat sätt i Deluge för att använda det Deluge du har installerat på din lokala dator som en framände mot det Deluge som körs på en separat dator/server.

Starta först Deluged, om det inte redan är igång.

Sedan Deluges WebUI på den dator du vill kunna koppla upp dig till och fyll i inställningarna att du ville kunna fjärrstyra det.

Kör sedan;
$ deluge -u console
$ config -s allow_remote True
$ exit
$ echo -e ”\n<username>:<password>” >> ~/.config/deluge/auth

Gå sedan över till den dator som du vill koppla upp dig med, alltså framänden. Starta Deluge, gå in i inställningarna > Gränssnitt och klicka ur ”Klassiskt läge”.

Starta om Deluge och det ska komma upp en uppkopplingsruta. Klicka på lägg till och fyll i IP till den separata datorn och tryck på Ok. Koppla sedan upp dig och du ska se de torrents på den andra datorn som om de låg på din.