Dumma jävla människor.

Har du någonsin tänkt på alla fejkade människor där ute?

Enligt mig så finns det fyra typer av människor:

 • Den som är snäll – Generellt sett alltid ödmjuk, uppskattande och vänlig.
 • Den mjuka med hårt skal – Den som ska vara så hårt men gärna kramas efter några för många öl.
 • Den fejkade som försöker vara snäll – Den som ska försöka vara så jävla snäll men egentligen snackar skit om alla med alla.
 • Den största idioten – Skiter i vilket, går förbi tanten som ramlat omkull och skiter i att ringa efter Polis när denne ser ett inbrott.

Alla dessa finns ibland oss och även jag känner folk i alla fyra klasserna. Barndomsvänner som har gått till att nonchalera en när de går förbi – man är inte tilräckligt ”populär”. De som hatade och föraktade mig, men nu är mina vänner.

De flesta i den andra gruppen är givetvis män. Män som inte vill visa sina tårar när de slår till tummen med hammaren eller super ner sig när de nyligen blivit dumpade.
Kvinnor å andra sidan befinner sig nog istället i den fejkade klassen. Hur de beter sig mot varandra är ibland det värsta jag har sett på denna jord. Och så har det alltid varit. I vissa fall så högdragna och långsinta.

En både för- och nackdel är att man förvisso kan förflytta sig mellan dessa grupper. Iallfall någorlunda. Tex så anser jag mig som den snälla. Men jag kan nog också både anses och anse mig själv att ha befunnit mig i en annan av grupperna. Och nu ska vi heller inte generallisera. Folk kan variera mellan alla grupperna beroende på miljö och folk. Men den som man är generellt kan i princip alltid placeras i någon av dessa grupper.

”Populär” är också ett jävla ord. Människor som var ”populära” och bara umgick med varandra, jävlades med de andra eller var överdrivet vänliga, som om de tycker synd om en. Jag har nog aldrig klassats som den klassiska ”populära”, ändå var en av anledningarna till att jag slutade äta i matsalen i skolan att det var för mycket folk att hälsa och kolla läget med – och jag kan aldrig förneka en annan människa.

Men ni som har varit som jag, kan det vara så att man inte är ”populär” för att man helt enkelt är så fördomsfull. Kanske lite som de ”populära” grupperar sig av samma anledning. Jag har dock alltid haft mina vänner, oavsett om de varit ”populära” eller ej. Som sagt så kan jag inte förneka någon någonting, och med mina vänner känner jag mig tryggare då min syn på ”popluära” är de som är ytliga och har en kärna av sten.

Känner ni igen er i något av detta så klaga inte. Gnäll eller skrik inte. Varken på mig eller andra. Inga ord behöver alls utbytas, utan känner du dig missnöjd med den plats som du känner dig som att du befinner dig i så fösök istället med att helt enkelt bli en bättre människa.

Och kom som sagt ihåg det med, det är ingen generalisering, och det handlar även mycket på beskådaren och inte din egen syn på det. Tex. så gråter jag inte. Ibland skulle jag nog gärna göra – av många anledningar, men jag mår fortfarande skit när jag tänker på att jag körde ihjäl Bambi…

6 svar på ”Dumma jävla människor.”

 1. Hej!

  Alltså, nu fattar jag inte alls. Menar du att det bara finns fyra olika typer av människor? Eller menar du att det finns fyra olika typer av falska människor? För om du anser att det bara finns fyra typer av människor så kan jag tyvärr inte hålla med dig. Så det är dem som är snälla och ödmjuka och resten är bara falska idioter? Nej, jag tror inte man kan dela in människor på det sättet. Och om det nu finns olika ”grupper” som folk tillhör finns det definitivt fler än fyra stycken.

  kram

  1. Som jag försökte förtydliga i texten så är det väldigt luddiga grupper och bara förneklingar. Se det som en undrgrupp till en annan grupp eller en högre grupp i något som har massor med flera undergrupper.

   Men dessa fyra grupper finns.

 2. Men det är just det som är det farliga i det här fallet, att generalisera och förenkla människor. Men din point i det hela är alltså att man kan bara vara en bra människa om man alltid är snäll och ödmjuk? Vem i hela världen är alltid snäll och ödmjuk? Och att dessutom påstå att män är de ”hårda men mjuka på insidan” och kvinnor ”de falska skvallertackorna” är bara synd.

  Kram

  1. Nu tycker jag faktiskt att det är du som drar hela texten över ett streck. Det står att det ofta är fallet att män är hårda på utsidan och mjuka på insidan – jag känner flera. Och jag anser inte att kvinnor är ”falska skallertackor”. Däremot har jag av erfarenhet sett detta som jag beskriver.

   Och min point är precis som du säger att man inte är en bra människa om man är ett arsel – det är ju givet. Men är man däremot en vänlig medmänniska mot vissa medans man är ett arsel mot det flesta så är man fortfarande ett arsel. Som sagt så kan man vandra mellan grupper och jag ser inget fel i varken det eller att gruppera folk. Mer om det i ett kommande inlägg.

    

   1. Men jag förstår fortfarande inte hur du kan dela in folk i grupper. Vi är människor, inte objekt. Och det är hemskt att du anser att alla människor är arslen bara för att man inte är ödmjuk och snäll jämt. Men okej, i vilken grupp skulle jag hamna?

    1. Nu tycker jag att du överdriver. Kanske läser du mellan raderna och läser det som du själv vill läsa. Som jag sa i den tidigare kommentaren så är man inte en god människa bara för att man är snäll ibland. Detta innebär således att man inte är ett arsel bara för att man är dum ibland. Det gäller att vara på den bättre sidan av vågen.

     Och varför det nu är så farligt att dela upp folk i grupper förstår jag fortfarande inte. Är baktanken inte ond så anser jag man att man kan få tänka och tycka som man vill – och att andra ska respektera det. Vi befinner oss alla i grupper. Jag är kille, du är tjej. Jag är datornörd, du diktar. Det är fyra grupper, eller sex om man sätter in det som undergrupp i den ena eller andra. Och givetvis är vi människor och inte objekt, men det mot-motiverar ändå inte att man kan göra grupper av oss.

     Du hamnar givetvis i den vänliga gruppen. Även om jag tex hade blivit förbannad över dina kommentarer (vilket jag absolut inte är, tvärtom) och då anse dig som dum så är du ju fortfarande snäll över lag, right?

Kommentarer inaktiverade.