Hoppa till innehåll

Jag är ateist.

Jag har under flera år fört noteringar och funderingar inför att skriva det ”perfekta” inlägget om religion och min syn på det. Den dagen som detta är sammanfört lär aldrig komma och jag tänkte dra lite av det i runda slängar.

Jag har bestämt mig för att nu, säkert, ur den svenska kyrkan. Det handlar inte om den procenten av min skatt som går dit, utan det handlar om det faktum att jag är en ateist och att det enda jag tror på är vetenskap, evolution (synomymt) och vår egna förmåga. Gud skapade inte människan, människan skapade gud.

Religion är helt enkelt ett ända stort jävla påhitt, så enkelt är det. Bibeln är säger emot sig självt bara igenom det gamla och nya testamentet.
Det enda anledningen till att religionen skapades, och ens fick fäste, var, enligt min mening, att människan ville att det skulle finnas något mer än det som var då. Man hade då inte heller någon aning om naturen, evolutionen och hur allt är länkat till varandra. Att religion inte har dött ut är pga. den kollektiva nyttan och säkerheten för människor.

If the Lord Almighty had consulted me before embarking upon Creation, I should have recommended something simpler. 
– Alfonso X

Ifall det hade funnits en gud så hade vi inte behövt äta, inte sova, inte kriga, ingenting. Hade det funnits en gud hade allt inte varit ett konstant beroende av det andra. Som koldioxid, fotosyntes och däggdjur.

Idag vet vi massor om hur allt är förknippat. Vi vet hur gammal jorden är, och den är mycket, mycket äldre än 10 000 år. Vi vet att det finns mer än jorden. Vi. Vi har varit på månen, ovanför molnen. Vi kan skapa ljus igenom att trycka på en knapp.

Och framförallt så har vi alltid haft möjligheten, kunskapen och verktygen för att skapa liv, det är vi alla ett bevis på. Jag är trött på all klagan mot en gud, eller all vädjan och böner. Det finns inget som väntar på dig när du dör. Det finns ingen annan än människan som du skadade, som kan förlåta dina synder. Att runka, knulla och supa är ingen synd annan än om det skulle skada dig eller dina medmänniskor. Män och kvinnor är precis lika mycket värda. Ingen smutsigare än den andra. Inte underkastad någon annan och inte skapt ifrån någon annan.

Religösa värderingar hör inte hemma i politik och det moderna samhället. Det enda det bidrar till är konflikter, som slutar, på ett eller annat sätt, i krig. Mellan antingen länder, eller folkslag. Det heliga landet är inget annat än ett gammalt land som har sats på en pedestal.

Och jag skiter fullständigt i vilken religion det handlar om. Varesig det är kristendom (oavsett någon av deras idiotiska förgreningar, som bara ytterligare visar att allt är ett jävla påhitt), judendom, islam, buddhism, hinduism, asatro eller Bahá’í, allt är samma skrot och korn.

Mitt namn är Daniel Holm, och jag är ateist, och imorgon skickar jag mitt brev för att gå ur Svenska Kyrkan.

Publicerat iOkategoriserade