Hoppa till innehåll

Ibland behöver man en paus.

Sensommarsol och hav.Jag har under hela sommaren arbetat med att migrera en rätt stor site till Drupal, med allt vad det innebär; migrering av data, temning ifrån scratch, reverse engineering, återskapa funktioner, skapa nytt attraktivt.

Det hela har varit oerhört tungt, men jag kan inte understryka nog hur värdefullt det har varit. Värdet på allt som jag lärt mig, allt som jag fått användning för som jag redan kunde. Det hela ligger nu i slutfasen och är snart klart för hårdtestning.

Vad jag har lärt mig bla., under denna period/projekt är även hur viktigt det är med pauser. Jag vet inte hur det är för er, men ibland när jag sitter helt låst och inte alls vet hur jag ska komma vidare med en funktion, eller dyl., så har jag tagit en paus. Ibland helt, ibland lagt det åt sidan för att istället fokusera på en annan del av det hela. Jag låter således min hjärna processera det jag behöver göra i bakgrunden och tillsut så bara poppar idén/lösningen upp.

Praktexempel har jag faktiskt en del av, men jag ska berätta om den senaste: Jag och min flickvän har äntligen haft lite ledigt denna sommar och vi passade på att åka till hennes familjs sommarstuga över en natt och fick således två dagar av lugn på en ö i den västgötska skärgården. Vi hade en fantastisk tur med vädret så att man kom även till att bada. På dag två så slog mig helt plötsligt när vi hade varit på stranden större delen av dagen, hur jag skulle lösa det största problemet som återstod för projektet!

Det var inte den enda lyckliga nyheten under detta dygn, utan det som strömmade in av dem. Glädjen, euforin som plötsligt svepte över mig, fick mig att springa runt som ett barn, uppe på ett berg. Stå på händer och springa runt i gräset.

Vikten av att ibland ta en paus ifrån det som tynger en, är oerhört viktigt – och svaret, det kommer så småningom.

Seså, nu ska jag skriva min nya, fantastiska funktion.

Publicerat iOkategoriserade