Hoppa till innehåll

Google+ vs. Facebook.

Redan när Google+ lanserades för bara ett par veckor sedan så fick jag frågan om vad jag trodde skulle hända med det. Om det var ytterligare en flopp ifrån Googles sida, och vad som skulle hända med Facebook.
Min första tanke var att Google+ skulle fyllas med nördar, folk som redan innan använt och nyttjat Googles tidigare tjänster – med allt vad det innebär. De folket som använde Facebook skulle bli kvar där som ingenting. De ”vanliga” Facebook-användarna skulle inte bry sig om att gå över till något som ”ändå är som Facebook” (så jag tänker mig att det skulle låta).
Så Google+ och Facebook skulle leva vidare, sida vid sida, med olika användarbaser. Jag ser Facebook lite som modern, populärkultur. Man har sin familj, vänner och dyl, som man delar privat mellan. Medan Google+, på samma sätt, blir ett verktyg inom organisation och arbete eller intressen. Politiska partier, tekniska helsidor och annat webbpraktiskt.
Jag har inte hunnit testa Google+ så mycket än, mest för att jag inte fått in så mycket folk, men jag gillar det. Och det finns det mesta för att bli en Facebook-ersättare. Jag gillar särskilt det att man delar upp sina vänner, och dyl., i umgängeskretsar.
Jag måste nog säga att jag hade rätt så rätt i detta efter att Google+ lagt på sig 10 miljoner användare, där majoriteten är män – och ingenjörer är de.

Publicerat iOkategoriserade