Hoppa till innehåll

Biltuffhet.

Det finns div. typer av oss människor – let’s face it. Och tur är väl det! Dels för samhällets balans och för variation och smak.

En typisk sak angående många killar är deras brist på trafiksäkerhet. Och deras syn på tuffhet och deras fantasi av vinnandet av en ung flickas hjärta.

Dessa killar accelerar vid otillfällen, kör ofta för fort, tutar och kör igenom stan med nedvevade rutor och högsta volym. Jag har många vänner som både gör detta än i dag och som tidigare har gjort det. Och givetvis: ”igenom sig själv, känner man andra” – jag har också gjort en del av detta.

Dock har jag aldrig tagit en sväng igenom stan, sträckt på mig, dragit på ett jävla liv och vevat ned mina rutor. Och när mina vänner gör detta så är det ta mig fan den enda gången som jag känner mig direkt pinsam.

Jag säger inte att detta är något dåligt i sig. Alla behöver sin egna utveckling i dess egna fart, men jag finner det intressant. Över hela beteended. Och inte fan finns det tjejer som skulle falla för en snubbe som kom i en rishög, med allt för hög diskant – i brist på baslåda – och tutar åt dem. Och finns det sådana tjejer, är de då verkligen något som man vill ta med hem till föräldrarna och hålla i handen?

Och det är inte ens att killar för höra att det är tuft – de gör det ändå. Möjligtvis att de triggar varandra, men under alla mina dar och detta ämne så har varenda tjej jag talat med sagt detsamma: ”Löjligt”, ”Barnsligt”, ”Pojkigt”, ”Larvigt”, ”Inte alls coolt”, osv. Och det är det fan inte heller.

När jag tog körkortet så tog det några månader och så började man köra allt sämre. Men ju längre tid det gick och ju närmare man kom till prövotidens slut, ju ofarligare körde man.
Jag förstod att det inte var värt det. ”Tänk om man skulle skada någon. Jag skulle inte kunna leva med mig själv.”

Man ska däremot se skillnaden på att försöka se cool eller tuff ut, mot att själv välja val av enskilda skäl. Jag tycker fortfarande att det kan vara gött att köra lite fortare än vad tillåtet. Dock inte i stan, inte på dagen och inte med andra bilar på vägen. Detta sker dock allt mer sällan.

Och detta med hög musik, nedvevande rutor och ren crusing tycker jag är så jävla löjligt.

Jag har verkligen själv lyssnat på ohälsosamt hög musik under mina bilfärder. Det är skit gött, det är inte det som jag säger. Men när jag kört och lyssnar på denna musik så är mina rutor uppvevade – faktiskt just för att jag inte vill verka som dessa andra killar. Faktum är att jag vill ta fullständigt avstånd ifrån denna typ av pojkighet (och andra. Som sport).

Att köra för fort – medvetet – ta risker – som att bromsa (för)sent – och attt accelerea i kurvor är bara dumt. Kan vara kul, men dumt.

Kort sagt: Ge fan i att utsätta folk i fara och förstöra miljön för att se tuff ut. Ta en promenad och säg istället hej till flickan du annars hade tutat på.

PS. Detta med ”tuffhet” och musik återfinns ju även med folk på bussar eller på andra publika platser. På vischan har man ett jävla liv i sin bil. I stan lyssnar på man på musik med ett jävla liv ur sina hörlurar.

Klart det är gött med hög musik, men jag tror ingen blir imponerad eller attraherad över hur hög decibel du tål.
DS.

Publicerat iOkategoriserade