Hoppa till innehåll

Simultansförmåga.

Detta med simultansförmåga – att göra flera saker samtidigt är väldigt intressant.

Generellt sett så brukar man ju säga att kvinnor kan göra fler saker samtidigt än vad män kan. Ofta så att man säger att män inte ens kan göra två saker samtidigt – vilket jag nog tycker är sant.

Men det är däremot något som man kan träna upp och bli bättre. Jag är ju ofta så jävla.. ja, vi kallar det för ’girig’, i brist på annat ord. Tidsgirig. Jag får helt enkelt inte ha lugna stunder. Varför? För att jag är så körd och kommer på nya saker att göra hela tiden – vid sidan av allt jag dessutom borde ha gjort.

Projekt:

 • OpenCalender (PHP, AJAX, CSS),
 • Joyce (Python, C).
 • Tag Privileged Gallery (PHP, AJAX, CSS).
 • Nytt, skitthäftigt tema (PHP, AJAX, CSS).

Jag behöver lära mig detta för mina projekt:

 • AJAX.
 • Python.
 • C.
 • Grövre PHP och CSS.

Plugg som måste göras:

 • Hemmaprov i Historia A (strax klar).
 • Inlämningsuppgift i Historia till om en vecka.
 • Nationellt prov i Matematik C på fredag.
 • Göra alla Fysik-labbar och två prov innan jul.

Det och att jag dessutom vill fortsätta mitt mer aktiva bloggande och bli bra på gitarr.

 

Så när jag nu sitter vid datorn är detta vad som sker:

 • Musik igång – komma på vad jag vill lyssna på. (Just nu Montt Mardié – Come on Eileen).
 • Läser bloggar av nära och kära.
 • Skriver på min egna blogg.
 • Chattrar med en massa vänner. (De gick precis)
 • Skriver på mitt hemmaprov.
 • Läser lite mer info för provet.
 • SMSar med Marcus om kvällen.
 • Kolla hur webbserven mår.
 • Sätter upp lite nya funktioner.
 • Leker med Cron.

Detta är alltså sådant som jag nu hoppar (tabar) imellan konstant när jag sitter vid datorn. Inget tid att vila, inget tid för paus.

Dock så tycker jag inte att detta riktigt gills som god simultansförmåga. Dels gör jag ju ändå en sak i taget, trots att de kommer efter varandra hela tiden och dels väljer jag hur jag lägger upp allting.

Men se då istället på att jag börjat komma igång att både kunna spela på gitarren och sjunga samtidigt. Svårare är det att vispa och röra på en stekpanna samtidigt.

Vi hade denna diskusion om kvinnor och ’att göra två saker samtidigt’, för ett par år sedan och det avslutades med en numera känd kommentar: ”Det är inte sant! Min tjej cycklar i diket när hon tuggar tuggiummi.” – Rikard Johansson.

Publicerat iOkategoriserade