Hoppa till innehåll

Börja programmera igen?

Fy fan vad sugen jag är på att börja programmera igen, det liksom kryper i mina fingrar. Började tänka på en typ av online-galleri med specifika rättigheter för bilder osv. Borde inte vara allt för jobbigt att fixa. Lista filer, skapa en miniatyr, länk till orginalbilden och en databas med rättigheter – fint.

Det är så fint att även utveckla något som man själv har behov av och sen kunna ge bort det så att flera som kanske har samma eller liknande behov också får ta del av det. Och att utveckla något i form av ren kod i ett text-dokument och se vad det sedan gör, är helt fantastiskt.

SixA gick ju lite i stöpet, även om jag funderar på att byta namn på det och leka vidare med Filipes källkod. Han slutade prata med mig och körde sitt eget race.

Sen så ska även denna sida få sig ett ansiktslyft. Har tänkt göra ett lite mörkare tema, kanske grått. Kanske något skoj så att det blir lite mer dynamiskt tema, lite toningar osv. Det är jag väldigt sugen på.

Vidare har jag även mitt OpenCalendar att sätta tänderna i. Såg ett projekt där de försökte samla lite av Googles webbtjänster, fast i öppen källkod och göra som en egen online-svit av det. Kanske kan man få med OpenCalendar i det.

Jag är även lite sugen på att göra ett jävligt läckert, OS X-influerat drop-image-convert-program. Bara en ruta där man ställer in konverteringsmöjligheterna och sedan bara drar en fil till den. Lite för skoj, även det.

Vilket fall så är jag sugen på min nya laptop som ska komma nu under veckan, och att börja programmera.
Programmera är lite som att skapa ett barn. Man skapar det, föder upp det och låter det utvecklas, blir lite som ens bebis.

Utveckla är underbart – kanske skulle man börja måla också?

Publicerat iOkategoriserade