Hoppa till innehåll

Det absolut värsta med sommaren.

Det finns en sak här i världen som kan få ens sommar att bli oerhört frustrerande. Det handlar inte om åska och regn, inte att det är långa köer på ICA och inte att man ”bara jobbar när det är fint väder”. Nej, det handlar något mycket, mycket värre – flugan.

För dessa envisa jävla flug-helveten är det absolut jobbigaste som jag kan komma att tänka på.

Bin, getingar, humlor, spindlar och div. gör mig ingenting. Men flugor – ÅH!!!! De kryper på en när man sover och sitter i ens ansikte. De är överallt på jobbet, de sitter i maten, de fluger runt håret när man är ute och går och de drar med sig en massa skit!

Som jämförelse så kan vi se det att jag alltid räddar ett bi, en geting eller humla när de inte kan komma ut igenom ett fönster – flugan slår jag hellre ihjäl. Känner jag hur en spindel klättrar på mig så läger jag försiktigt ner honom på en bättre plats – kryper en fluga på mig så gör det inget om jag skulle få ett blåmärke efter dess död.

Spindlar, bin och dyl. känns ändå mysigt och har på ett annat sätt en större nödvändighet. Bin gör honung, och bidrar till växtligheten och spindlar hanterar världens starkaste textur och bygger nät av dem som de – fångar flugor i. Det är ju helt fantastiskt.

Så nu sitter det numera ett gäng flugfällor här hemma i taket och vi har fått ett gäng redan över natten.

Publicerat iOkategoriserade